ITWatch

Nets advaret om at overholde konkurrenceloven

Erhvervsminister Brian Mikkelsen advarer nu Nets om, at myndighederne følger nøje med i kampen om mobilbetaling for at sikre, at konkurrenceloven bliver overholdt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Der er en nærmest decideret krig i gang mellem bankernes Mobilepay og betalingsselskabet Nets om at være den foretrukne betalingsmetode i butikkerne. Derfor advarer erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) primært Nets om at overholde konkurrencelovgivningen.

Det skriver Jyllands-Posten i dagens avis.

"Markedets aktører skal selvfølgelig overholde konkurrencelovens bestemmelser. Det gælder også Nets, som har en central position på markedet i kraft af dankortet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen følger nøje markedsudviklingen og kan gribe ind, hvis den konstaterer en overtrædelse af Konkurrenceloven," skriver Brian Mikkelsen i en e-mail til avisen.

Ministerens udtalelse kommer på baggrund af, at Nets er blevet kritiseret for at bremse konkurrenterne som f.eks. Mobilepay. Det kan det børsnoterede selskab gøre, fordi Nets distribuerer betalingsterminaler, der ikke kan bruges af Mobilepay, til butikkerne.

Samtidig er Nets i gang med at udvikle et mobilt dankort, der vil være en direkte konkurrent til Mobilepay.

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs