ITWatch

Nets advaret om at overholde konkurrenceloven

Erhvervsminister Brian Mikkelsen advarer nu Nets om, at myndighederne følger nøje med i kampen om mobilbetaling for at sikre, at konkurrenceloven bliver overholdt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Der er en nærmest decideret krig i gang mellem bankernes Mobilepay og betalingsselskabet Nets om at være den foretrukne betalingsmetode i butikkerne. Derfor advarer erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) primært Nets om at overholde konkurrencelovgivningen.

Det skriver Jyllands-Posten i dagens avis.

"Markedets aktører skal selvfølgelig overholde konkurrencelovens bestemmelser. Det gælder også Nets, som har en central position på markedet i kraft af dankortet. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen følger nøje markedsudviklingen og kan gribe ind, hvis den konstaterer en overtrædelse af Konkurrenceloven," skriver Brian Mikkelsen i en e-mail til avisen.

Ministerens udtalelse kommer på baggrund af, at Nets er blevet kritiseret for at bremse konkurrenterne som f.eks. Mobilepay. Det kan det børsnoterede selskab gøre, fordi Nets distribuerer betalingsterminaler, der ikke kan bruges af Mobilepay, til butikkerne.

Samtidig er Nets i gang med at udvikle et mobilt dankort, der vil være en direkte konkurrent til Mobilepay.

Mere fra ITWatch

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Bekymringen for sabotage af den fysiske infrastruktur smitter nu også af på landets datacentre. Globalconnect er opmærksomme på problemet og øger sikkerheden, men datacentrenes brancheforening er mere bekymret for de stigende energipriser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs