ITWatch

Debat: It-branchen skal selv tage ansvar for manglende hænder

Giv flere unge chancen for at blive en del af it-branchen, selvom de måske endnu mangler specifikke kompetencer og erfaring, lyder det fra Peytz-direktør Laust Jørgensen i deatindlæg. Det skal være med til at afhjælpe manglen på arbejdskraft.

Foto: Peytz/PR

Hvis de rigtige profiler var til rådighed, ville adm. direktør for it-selskabet Peytz, Laust Jørgensen, ansætte ti nye medarbejdere i morgen – men det er de ikke, og derfor må branchen alligevel selv tage ansvar for udviklingen, skriver han i et debatindlæg i Børsen.

Det nytter ikke at sidde på hænderne og vente på, at politikerne løser udfordringen, mener Peytz-direktøren, der opfordrer til, at flere it-selskaber giver chancen til unge, der har masser af gejst og gå-på-mod, men måske fortsat mangler specifikke it-kompetencer og erfaring.

Han peger på, at man hos Peytz henter ca. 20 pct. af alle nyrekrutteringer via selskabets eget traineeprogram.

"Udover at det er med til at sikre os kvalificerede medarbejdere både nu og på den lange bane, så føler vi også et ansvar – både over for de unge, som ønsker at komme ind i branchen, og over for branchen som helhed," skriver Laust Jørgensen i Børsen.

Bankdata stormer frem som attraktiv it-arbejdsplads  

Svenskere skal trækkes til danske ledige job 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs