ITWatch

Datacentre vil bruge størstedelen af strømmen fra nye havmølleparker

Hovedparten af el-produktionen fra kommende havmølleparker vil blive slugt af store datacentre. Minister forsikrer, at der er taget højde for datacentrenes forbrug i forhold til at nå bæredygtighedsmål.

En række store datacentre er under opførsel i Danmark. Når de er i fuld drift, vil de i 2030 bruge, hvad der svarer 62,5 pct. af strømmen fra de planlagte havmølleparkerne, som er en del af energiforliget Folketinget vedtog i sommer.

Det skriver Ingeniøren på baggrund af et svar fra Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

"De datacentre, som allerede har fået tilladelse til at etablere sig i Danmark, kan ikke siges at være en hindring for, at vi kan opnå den andel vedvarende energi, som energiaftalen har banet vejen for," lyder det i svaret til Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget i Folketinget.

Energiaftalen, som partierne blev enige om i juni, betyder, at der frem mod 2030 skal etableres tre nye havvindmølleparker på samlet set mindst 2.400 MW.

Elforbruget i de seks datacentre skønnes til at blive på 7 TWh, hvilket vil svare til 1,75 mio. danske husstande.

Spørgsmålet til ministeren er stillet af Enhedslistens energipolitiske ordfører, Søren Egge Rasmussen, og han peger over for Ingeniøren på, at i første omgang er skatteyderne som skal afholde udgifterne til udbygningen af infrastruktur og støtte til vedvarende energi.

"Og når man så kigger på, hvad datacentrene vil bidrage med, så er der ikke udsigt til hverken store skatteindtægter eller mange arbejdspladser. I hvert fald ikke som det ser ud nu i for eksempel Viborg," siger Søren Egge Rasmussen til Ingeniøren.

Nyt datacenter etableres i Kolding  

Internettet er en stor klimasynder

Ny udfordrer vil gå efter offentlige kunder på markedet for datacentre 

Store datacentre øger Danmarks energiforbrug markant 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs