ITWatch

Store datacentre øger Danmarks energiforbrug markant

Når store techkoncerner som Google, Facebook og Apple bygger datacentre i Danmark, stiger landets samlede energiforbrug markant.

Byggeri i forbindelse med opførelsen af et datacenter for Google. | Foto: Ritzau Scanpix/Peter Leth-Larsen

Globale techkoncerners datacentre er nogle strømsulte størrelser. Når koncerner som Facebook, Apple og Google vælger at bygge sådanne i Danmark, stiger landets samlede energiforbrug således med 17 pct.

Det skriver Berlingske i forlængelse af, at Google den 19. november oplyste, at koncernen vil bygge et datacenter i Taulov ved Fredericia.

Selvom tallet lyder voldsomt, ser seniorøkonom i Dansk Energi Torsten Hasforth ikke umiddelbart større problematikker vedrørende byggerierne.

"De kommer til at bruge rigtigt, rigtigt meget strøm, men heldigvis er Danmark koblet godt sammen med vores nabolande, så på den korte bane vil det ikke betyde noget for dig og mig og heller ikke prismæssigt rykke særligt meget. Verden efterspørger data i rå og ubegrænsede mængder, så datacentrene vil komme uanset hvad. Vi har i Danmark en meget stabil strømforsyning, oven i købet grøn, og derfor bygger Apple, Google og Facebook her og betaler den pris, som strømmen har," udtaler han til avisen.

Google klar til at investere i energi og uddannelse med nyt datacenter

Norden står til at modtage milliardinvesteringer i datacentre

Google bekræfter nyt datacenter ved Fredericia 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs