ITWatch

It- og tech-branchen har brug for flere kvinder

Flere kvinder skal få øjnene op for mulighederne inden for it og teknologi, lyder det fra en række danske topledere i en fælles kronik i Børsen.

Foto: Videnskabernes Hus

Der er behov for flere kvinder i it-branchen, og derfor skal flere kvinder tiltrækkes til it-uddannelserne.

Det skriver Tektankens Erhvervspræsidum i en kronik i Børsen. Præsidiet betår af en række danske topledere og bestyrelsesformænd - blandt andre Mads Nipper, der er koncerndirektør i Grundfos, og Charlotte Mark, der er adm. direktør i Microsoft Development Center Copenhagen.

Ifølge præsidiet mangler der kvinder på det it-faglige område på akademi- og professionsbacheloruddannelserne. Her er andelen af kvinder 28 pct., hvilket er 1 pct. mindre end i 2011.

Præsidiet roser dog IT-Universitetet for målrettet at gå efter kvindelige studerende. Her er andelen af kvinder på bacheloruddannelserne steget fra 25 til 34 pct. på to år.

"Selvom vi skal glæde os over ITU’s succes, så er der stadig rigtig lang vej igen. For virksomhederne har brug for kvinderne, ligesom samfundet har. Det er vigtigt, at både mænd og kvinder er med til at skabe de digitale løsninger og den teknologi, som fremover vil gennemsyre vores tilværelse endnu mere end i dag," lyder det i kronikken.

"Som samfund har vi derfor behov for, at alle talenter er i spil inden for it, teknologi og naturvidenskab. Vi har ganske enkelt brug for kvinderne også."

Kronikken kommer samme dag, som den landsdækkende Girls' Day in Science afholdes. Her er målet at inspirere 1.700 piger i grundskolen og gymnaiset til at vælge en karriere i it-faget.

1700 piger skal lokkes til it-faget

Næsten hver anden virksomhed leder efter it-ansatte

Klumme: Flere unge skal ind på STEM-uddannelserne

It-virksomheder er desperate: Kontakter studerende på første semester

It-ordførere: Der skal være plads til flere på it-uddannelserne

Brian Mikkelsen angriber politikerne: Brug flere penge på it-uddannelser

 

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger