ITWatch

Regeringen overser de mindre virksomheder i cyberstrategi

En ny cyberstrategi lanceret af regeringen tager ikke højde for de små og mellemstore virksomheder, mener flere aktører i branchen. Hos Industriens Fond spæder man nu selv 100 mio. kr. til for at øge cybersikkerheden hos de mindre virksomheder.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Selvom regeringen har lanceret en omfattende plan for øget cybersikkerhed med en investering på 1,5 mia. kr., er der et hul, der betyder, at hackere via bagdøren stadig kan få adgang til danske virksomheder. Det skriver Berlingske Business lørdag.

Her peger flere aktører på, at den nye sikkerhedsplan har overset de små og mellemstore virksomheder, SMV'ere.

"Mange virksomheder har outsourcet deres IT-drift, så her kan hackere finde en vej ind. Noget andet er, hvis hackerne gerne vil have information om virksomhedens handler. Så kan de f.eks. hacke virksomhedens advokater for at finde frem til den information," siger Troels Langkjær til Berlingske Business. Troels Langkjær har arbejdet med cybersikkerhed hos forsvaret i knap fem år.

Også Carsten Schürmann fra IT-universitetet peger på, at en beskyttelse af store virksomheder ikke er meget værd, hvis der samtidig er en lille virksomhed, der har samme data, ikke er beskyttet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen mener ikke, at SMV'erne bliver overset, pointerer han over for Berlingske Business.

Hos Industriens Fond er direktør Mads Lebech, der selv har været med til at udarbeje strategien, ikke skuffet over, at fokus er på de store virksomheder i regeringens cybersikkerhedsplan. Han ser dog et behov for at øge sikkerhed blandt SMV'erne. Derfor har fonden også valft at bidrage med 100 mio. kr. til det projekt, fortæller han til avisen.

Kritikere: Øget cybermagt til spiontjeneste er en farlig vej

Organisationer vender tommelen i vejret til regeringens sikkerhedsplan

Ny national strategi skal styrke indsatsen mod stadigt stigende cybertrusler 

Minister: For mange virksomheder med lavt it-sikkerhedsniveau 

Mere fra ITWatch

Malou Aamund forlader Google

Topchefen for Google i Danmark forlader selskabet. Nyheden meldes ud nu, men der går over et halvt år, før hun reelt er udtrådt af den store amerikanske tech-virksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs