ITWatch

Organisationer vender tommelen i vejret til regeringens sikkerhedsplan

Overblik: Brancheorganisationer tager godt imod regeringens nye strategi for cyber- og informationssikkerhed.

Foto: /Finn Frandsen/ritzau Scanpix

I de kommende år vil regeringen investere 1,5 milliarder kroner i Danmarks cyber- og informationssikkerhed.

Det er en del af regeringens nye strategi for cyber- og informationssikkerhed, der tirsdag er blevet præsenteret af innovationsminister Sophie Løhde (V), forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Strategien bygger videre på Forsvarsforliget 2018-2023 og består af 25 konkrete initiativer. Et af disse er et nyt nationalt cybercenter med døgnbemanding, der skal være kontaktpunkt i krisesituationer.

Her kan du få et overblik over, hvordan strategien er blevet modtaget blandt interesseorganisationer og firmaer:

Dansk Industri:

"Strategien er udtryk for en politisk vilje til at tage ansvar for bedre it-sikkerhed. Og det er godt, for det er vigtigt, at vi som samfund tager truslen alvorligt, og at vi påtager os en digital ansvarlighed, der matcher vores samfunds digitaliseringsgrad," siger direktør Lars Frelle-Petersen.

Dansk Erhverv:

"Det er godt, at regeringen maler med den brede pensel. For it-sikkerhed angår virkelig os alle. Fra den enkelte, som risikerer at få snuppet dankortoplysninger, til virksomheder, som bliver angrebet af hackere."

"Initiativerne er gode, tiltrængte og længe ventede. Og de it-kriminelle bliver stadigt mere sofistikerede i deres metoder, og derfor skal bolværket mod cyberangreb også løbende udbygges og justeres," siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv.

Finans Danmark:

"Der er ingen tvivl om, at med den øgede digitalisering rykker kriminaliteten også med. Derfor skal vi have et større fokus og et bedre forsvar mod cyberkriminalitet."

"Udspillet indeholder en række initiativer, som kan bidrage til at holde it-kriminelle ude af vores systemer," siger administrerende direktør Ulrik Nødgaard fra Finans Danmark.

Dansk Energi:

"Vi ser meget positivt på strategien og takker for invitationen til at indgå i samarbejde med myndighederne om en decentral cybersikkerhedsenhed."

"Samarbejdet mellem Center for Cybersikkerhed, som står for den nationale it-sikkerhed, og den decentrale cybersikkerhedsenhed, der kender til sektorerne i dybden, ser vi som et væsentligt element i strategien," siger Jørgen S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi.

Rådet for Digital Sikkerhed:

"Det er godt, at strategien nu kommer, at regeringen har prioriteret midler til området og med egne ord nu foretager et gearskift på området."

"Strategien kommer godt rundt om sikkerheden med tiltag for alle sektorer, og det er centralt, at regeringen taler om det fælles ansvar – der er noget staten skal gøre, noget virksomheder og myndigheder skal gøre, og noget borgerne skal gøre," siger formand Henning Mortensen.

TDC:

"Vi i TDC er særdeles positive overfor et formaliseret samarbejdsorgan, der kan styrke cybersikkerhedssamarbejdet på tværs i sektoren."

"Vi ruster os bedst ved at styrke kompetencer og lukke op for sluserne for informationsudveksling, dialog og samarbejde. Vi er parate til at løfte vores del af ansvaret. Vi kan ikke løse det hver for sig - kun i fællesskab," siger koncerndirektør Jens Aaløse, der har ansvaret for koncernsikkerheden.

SMVdanmark:

"Vi er rigtig glade for, at øget it-sikkerhed i SMV’er (små og mellemstore virksomheder, red.) er så højt oppe på regeringens dagsorden. Men det er også nødvendigt, for samtidig med at digitalisering øges i erhvervslivet, så stiger risikoen også for cyberkriminalitet," siger cheføkonom Lars Magnus Christensen.

/ritzau/

Ny national strategi skal styrke indsatsen mod stadigt stigende cybertrusler

ITB: Regeringens cyberstrategi har store huller 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs