ITWatch

Minister: Udfordringer med Sundhedsplatformen er uholdbare

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) stiller skarpt på seks punkter, hvor Region Hovedstaden og Region Sjælland skal svare på kritik fra ministeren.

Sundhedsministers Ellen Trane Nørby (V) har bedt Region Hovedstaden og Region Sjælland om at redegøre for seks punkter, hvor it-løsningen Sundhedsplatformen volder problemer for regionernes hospitaler.

Det skriver Version2 på baggrund af et svar fra ministeren til Folketingets Sundhedsudvalg.

I svaret fastslår Ellen Trane Nørby desuden, at problemerne, som er forårsaget af it-løsningen, er uholdbare.

"De udfordringer som Sundhedsplatformen forårsager i sundhedsvæsenet, både for patienter, pårørende og medarbejdere er uholdbare, og det er et kritikpunkt, som ministeriet har rejst for begge regioner," lyder det i svaret fra ministeren.

De seks såkaldte observationspunkter, som Sundhedsministeriet har identificeret, er patientsikkerhed, kræftområdet, Fælles Medicinkort (FMK), registreringer og aktivitet, økonomiske konsekvenser samt udrulning i Region Sjælland.

Overlæge: Sundhedsplatformen skyld i stribevis af fejl 

Epic: Implementering af Sundhedsplatformen er gået godt 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs