ITWatch

Epic: Implementering af Sundhedsplatformen er gået godt

Trods heftig kritik mener leverandøren af Sundhedsplatformen, at det er gået glat med at implementere EPJ-systemet i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/

Amerikanske Epic mener, at implementeringen af selskabets it-program Sundhedsplatformen i Region Sjælland og Region Hovedstaden har været god, skriver Computerworld.

Udmeldingen står i skærende kontrast til den kritik, der har været fra læger og andre sundhedsprofessionelle af, at systemet har skabt kringlede arbejdsgange og ødelagt produktiviteten på hospitalerne til skade for patienterne.

"Jeg synes, at det har været en god implementering. Vi er imponerede over de resultater, der er blevet opnået i den her skala. Man skal tænke på, at det er 44.000 brugere, hvoraf 12-14.000 er på samtidigt. Det er rigtigt mange brugere. Du vil kunne finde grupper, der mener, at ting skal forbedres. Du kan også finde grupper, der synes, at det er gået godt," siger Lars Oluf-Jensen, implementeringsdirektør i Epic, til mediet.

Det er ikke kun de ansatte på regionernes hospitaler, som er kritiske. Også it-professor Jørgen P. Bansler har overfor ITWatch sagt, at Sundhedsplatformen bliver svær at redde, men at regionerne vil have svært ved at komme af med systemet:

"Region Hovedstaden og Region Sjælland er fanget i en klemme, hvor de har investeret milliarder i det her system og uddannet 44.000 mennesker i at bruge det, og det kan jo ikke skiftes fra den ene dag til den anden. Uanset hvad man gør, kommer man til at leve med systemet fem-ti år. Det vil være min påstand."

Regionsformand om Sundhedsplatformen: "Der er allerede folk, der har mistet modet"

It-professor: Sundhedsplatformen bliver svær at redde 

NNIT-chef forsvarer Sundhedsplatformen 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs