ITWatch

Overlæge: Sundhedsplatformen skyld i stribevis af fejl

It-systemet Sundhedsplatformen er dagligt skyld i fejl og er i sidste ende til fare for patienterne, mener overlæge på Roskilde Sygehus.

Foto: Region Sjælland

På Roskilde Sygehus oplever man dagligt gentagne fejl i forbindelse med brugen af it-system Sundhedsplatformen, der er i drift på hospitalerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Læger har svært ved at holde overblik, sikre adgangen til korrekt information og i sidste ende give patienter den rigtige behandling.

Det skriver Version2 på baggrund af en kronik i af Peter Marckmann, overlæge på Roskilde Sygehus, i tidsskriftet Ugeskrift for Læger.

I kronikken giver Peter Marckmann udtryk for, at Sundhedsplatformen er skyld i, at livsvigtig information om patienter forsvinder i medicinmodulet, hvilket har resulteret i fejldoseringer og usikkerhed samt besværlige arbejdsgange for personalet.

"Det er umuligt at arbejde hurtigt i Sundhedsplatformen, og jeg har ikke tiltro til, at tålmodighed og rettelser af systemet vil ændre noget afgørende, når systemet allerede har været i brug i snart to år i Region Hovedstaden. Jeg er overbevist om, at vi er nødt til at afskaffe Sundhedsplatformen hurtigst muligt og gerne erstatte det med det midtjyske system, som skulle være velfungerende," skriver han i kronikken.

Epic: Implementering af Sundhedsplatformen er gået godt 

Regionsrådsformand om bonus: Ikke praksis jeg vil udbrede 

NNIT afviser påstande om aftalt spil i udbud af Sundplatformen 

Direktør for sundhedsplatform fik 100.000 kroner i bonus 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs