ITWatch

Rapport: It-sikkerheden halter alvorligt i staten

43 pct. af statslige institutioner mangler at udarbejde planer for it-sikkerheden, viser en ny rapport. "Vi skal steppe op og opruste," lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V).

PR/Finansministeriet
Innovationsminister Sophie Løhde (V). Foto: PR/Finansministeriet

Retningslinjerne i den internationale it-sikkerhedsstandard – ISO27001 – har været obligatoriske at følge for statslige myndigheder siden 2014. Alligevel halter det alvorligt med it-sikkerheden, viser en ny rapport. Det skriver Berlingske.

Det står især grelt til på fire områder – arbejdet med risikovurderinger af cybertruslen, måling af egen informationssikkerhed, leverandørstyring samt beredskabsplaner. 43 pct. af de statslige myndigheder mangler at udarbejde planer for sikkerheden.

"Det er et vink med en vognstang om, hvor vigtigt det er, at vi tager it-sikkerheden alvorligt. Vi er et af de mest digitaliserede lande overhovedet, og det gør os mere sårbare over for hackerangreb. Derfor skal vi steppe op og opruste på vores digitale sikkerhed," siger innovationsminister Sophie Løhde (V) til Berlingske.

Hun vil sammen med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i løbet af de kommende uger fremlægge en ny strategi på området.

Minister om udskudt sikkerhedsstrategi: Vi har haft behov for mere tid

Minister kritiserer regioner for manglende it-sikkerhed

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger