ITWatch

Minister om udskudt sikkerhedsstrategi: Vi har haft behov for mere tid

Trusselsbilledet er så komplekst, at regeringen har haft brug for mere tid, forklarer innovationsminister Sophie Løhde (V) til Version2 som begrundelse for, at Danmarks cybersikkerhedsstrategi er mere end et år forsinket.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

En ny cybersikkerhedsstrategi ser ud til at blive mere end 14 måneder forsinket, fordi regeringen har haft "behov for mere tid," fortæller innovationsminister Sophie Løhde (V) til Version2.

I Danmarks gamle strategi fremgår det, at den skulle opdateres i slutningen af 2016, men et år senere er en ny strategi endnu ikke på plads. Regeringen regner nu med at præsentere den nye strategi til at dæmme op mod cyberangreb i februar.

"Det er ansvarligt, at vi har forholdt os til det nye trusselsbillede og givet os selv ekstra tid til at udarbejde en strategi, som vi er sikre på rækker ud i fremtiden. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft en færdig strategi nu, men jeg vil hellere lancere en forsinket, god strategi end en mangelfuld strategi til tiden," skriver ministeren til Version2.

EU-Kommissionen advarer: It-sikkerhed halter efter i digital omstilling

Danske Banks cyberchef ser trusler i alt fra fake news til pyramidespil: "De kriminelle flytter med derhen, hvor pengene er" 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs