ITWatch

Minister om udskudt sikkerhedsstrategi: Vi har haft behov for mere tid

Trusselsbilledet er så komplekst, at regeringen har haft brug for mere tid, forklarer innovationsminister Sophie Løhde (V) til Version2 som begrundelse for, at Danmarks cybersikkerhedsstrategi er mere end et år forsinket.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

En ny cybersikkerhedsstrategi ser ud til at blive mere end 14 måneder forsinket, fordi regeringen har haft "behov for mere tid," fortæller innovationsminister Sophie Løhde (V) til Version2.

I Danmarks gamle strategi fremgår det, at den skulle opdateres i slutningen af 2016, men et år senere er en ny strategi endnu ikke på plads. Regeringen regner nu med at præsentere den nye strategi til at dæmme op mod cyberangreb i februar.

"Det er ansvarligt, at vi har forholdt os til det nye trusselsbillede og givet os selv ekstra tid til at udarbejde en strategi, som vi er sikre på rækker ud i fremtiden. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft en færdig strategi nu, men jeg vil hellere lancere en forsinket, god strategi end en mangelfuld strategi til tiden," skriver ministeren til Version2.

EU-Kommissionen advarer: It-sikkerhed halter efter i digital omstilling

Danske Banks cyberchef ser trusler i alt fra fake news til pyramidespil: "De kriminelle flytter med derhen, hvor pengene er" 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs