ITWatch

Minister: Slå myten om nørder ihjel

Flere tekniske kræfter i det danske erhvervsliv kræver en indsats fra industrien selv, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) til DI Digitals nytårskur.

Foto: Kamilla Krøier

Kompente medarbejdere går som varmt brød i den danske it-verden, og erhvervslivet har i lang tid efterspurgt flere kræfter på den front.

Det erkender uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), der står for netop at skabe rammerne for flere teknisk uddannede mennesker til erhvervslivet.

Men trods pulje, reklamer og gode intentioner vælger danske studerende fortsat pædagoguddannelsen over de mere tekniske STEM-fag som videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

"Uanset hvor meget dannelse vi stopper ind i uddannelserne, og hvor meget vi reklamerer for dem, kræver det, at de studerende vil det," fortalte Søren Pind.

Derfor efterspurgte ministeren hjælp fra forsamlingen til at nedbryde Hollywood-billedet af en it-nørd, der sidder i en kælder med pizzabakker rundt omkring sig.

I stedet skal tilhørerne hjælpe med at fortælle, "hvor spændende det er at være it-specialist."

Det indebærer eksempelvis også at fortælle om kvinderne i it-sektoren, der, udover at have en karriere i en mandsdomineret sektor, formår at diskutere filosofi. For det findes, lød det fra ministeren.

"Lad os slå myten ihjel om nørderne," sagde Søren Pind, der afsluttede med et citat fra den forhenværende amerikanske præsident og filmstjerne, Ronald Reagan:

"Fremtiden tilhører de modige."

Året hvor digitalisering kom ind på middagsbordet

Spritnye it-uddannelser på vej 

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs