ITWatch

Vestager: Tvangsopsplitning af it-giganter kan komme på tale som sidste udvej

De globale techselskaber skal udvise større respekt for deres brugeres privatliv, mener EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Virginia Mayo.

Det skal være sidste udvej, men konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil ikke udelukke, at det kan komme på tale at tvinge de store it-selskaber som Apple, Amazon, Facebook og Google op i mindre bidder. Det skriver Berlingske.

Selskaberne skal give brugerne større kontrol og deres egne data og privatliv, mener den danske EU-kommissær, som peger på, at det har været nødvendigt tidligere i historien at splitte dominerende mastodonter ad.

"Man skal aldrig sige aldrig, men man skal gå så langt ad andre veje som overhovedet muligt, fordi der også er fordele. Men der er en grund til, at man har gjort det før. Der er historiske fortilfælde, men det er ikke det, der står først som en løsning. Det, der står først, er, at der bliver en anden type af respekt for vores privatliv, og at vi som borgere får kontrol over, hvem der ved hvad om os ved at stille krav til virksomhederne," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

Det handler om at tage demokratiet tilbage til borgerne i den digitale tidsalder og undgå at de store selskaber tryner mindre konkurrenter ifølge den danske politiker. Netop misbrug af en dominerende position er årsagen til, at konkurrencekommissæren har uddelt en bøde på 2,42 mia. euro til Google.

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel 

Apple og Irland har indgået aftale om skattebetaling

Google vil have prøvet "retten til at blive glemt" ved EU-Domstolen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs