ITWatch

Apple og Irland har indgået aftale om skattebetaling

Irland forventer, at Apple vil påbegynde sin betaling af udestående skat efter årsskiftet.

Irland og Apple er nået til enighed om, hvordan Apple skal tilbagebetale de 13 mia. euro (cirka 96,7 mia. kr.), som EU har vurderet, at selskabet skylder Irland i skat.

Det skriver The Guardian.

EU-Kommissionen fastslog i august 2016, at Apple skal godtgøre den irske regering, for hvad der vurderes til at være ubetalt skat over flere år, efter selskabet havde indgået en ulovlig skatteaftale med en markant lavere skatteprocent end andre virksomheder med den irske regering.

Aftalen om betaling af det ubetalte milliardbeløb er dog nu kommet på plads mellem de to parter, efter EU henførte Irland til EU-Domstolen i oktober, fordi landet ikke havde begyndt at opkræve skattebeløbet fra Apple.

Irland forventer at Apple vil begynde at betale efter årsskiftet.

"Vi forventer, at Apple vil begynde at overføre pengene til vores konto over det første kvartal i næste år," siger den irske finansminister, Paschal Donohoe, i Bruxelles, før et møde med EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Det skriver The Guardian.

Irland skal nu sætte pengene ind på en lukket bankkonto, mens Apple venter på resultatet af sin appelsag til EU-Kommissionen.

/ritzau/FINANS

Apple vil måske bygge egne chips - underleverandør får tæsk på børsen

Sikkerhedsfejl hos Apple: Computere kan åbnes uden password 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs