ITWatch

Ny Facebook-model kan sikre flere lokale skattekroner

Det sociale medie lover større gennemsigtighed for de nationale regeringer i bl.a. Europa med ny og mere lokal organisering af annoncesalg.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Europæiske politikere har gentagne gange efterspurgt større gennemsigtighed i Facebooks indtægtsstrømme og nationale annoncesalg, og nu gør det sociale medie noget ved sagen. Det meddeler Facebook i et blogindlæg.

I 2018 bliver omsætningsregistreringen af selskabets annoncesalg nemlig flyttet ud i 25 lande, hvor Facebook i forvejen har lokale kontorer frem for udelukkende at blive varetaget fra Irland, hvor Facebooks internationale hovedkontor ligger.

Det kan bl.a. resultere i, at selskabet står til at betale højere skat, når der bliver solgt annoncer i lande som Norge, Sverige, Frankrig, Tyskland og Italien. Det står dog ikke klart, om Facebook overordnet set ender med at betale mere i skat uden for USA, end selskabet gør i dag, da det i sidste ende afhænger af, hvordan Facebook redegør for sine udgifter i de enkelte lande, skriver Financial Times.

Ifølge Facebook selv er det da heller ikke bevæggrunden for at ændre sin salgsstruktur. Det er for at imødekomme efterspørgslen på større gennemsigtighed.

"Vi tror på, at ændring til en lokal salgstruktur vil give en større grad af gennemsigtighed for regeringer og politikere omkring i verden, som har efterspurgt mere gennemskuelighed i omsætningen knyttet til lokaltstøttet salg i deres lande," skriver Dave Wehner, finansdirektør hos Facebook, i blogindlægget.

Omstillingen er en større øvelse, som selskabet vil udrulle hurtigst muligt. Målet er, at det er fuldt gennemført i første halvdel af 2019. Facebooks internationale hovedkvarter vil forsat gøre sig gældende, og det vil fortsat være gennem Irland, at millioner af mindre annoncører vil købe visninger gennem Facebooks såkaldte self-serve platform.

Facebook og andre internationale techselskaber er blevet beskyldt for at undgå at betale skat i europæiske lande ved bl.a. at placere udgangspunktet for deres internationale aktiviteter i bl.a. Irland, der er kendt for sin ekstremt lave selskabsskat.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.

Rapport: Online annoncesvindel koster medier millioner dagligt  

Svenskerne scorer skattegevinst på datacentre 

Europæiske datamyndigheder truer USA med domstolen 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs