ITWatch

Debat: Regeringen misser mulighed for at styrke danskernes databeskyttelse

Effektiv databeskyttelse er helt afgørende for den digitale økonomi og borgernes tillid til digitalisering. Derfor bør den nye databeskyttelseslov herhjemme skærpes, skriver to forskere i debatindlæg.

Colourbox
Foto: Colourbox

Databeskyttelse og de kommende GDPR-regler står højt på dagsordenen i de fleste virksomheder for tiden. Men det lovforslag, som de danske politikere behandler i Folketinget, lever ikke op til de forbedringer i databeskyttelse, som EU-forordningen lægger op til.

Det skriver seniorforsker Rikke Frank Rasmussen og ph.d.-studerende Anja Møller Pedersen fra Institut for Menneskerettigheder i et debatindlæg i Berlingske.

Til maj næste år træder de nye regler for databeskyttelse i kraft. Initiativet udspringer fra EU, men de enkelte medlemslande kan tage nationale undtagelser og særregler i brug. De to forskere peger på, at den nye databeskyttelseslov stort set svarer til den eksisterende persondatalov fra 2000 - på trods af en langt højere grad af digitaliserede data i dag.

"Det burde den nye databeskyttelseslov afspejle. I stedet forpasser regeringen en oplagt mulighed for at sikre en stærk beskyttelse af danskernes personoplysninger," skriver de i debatindlægget.

Forskerne fremhæver blandt andet, at kravet til konsekvensanalyser, som løbende skal klarlægge risici ved håndtering af personoplysninger, er nedtonet i det danske lovforslag.

It-skandaler skyldes forældet strategi snarere end teknologien

Microsoft-boss: Kunstig intelligens er ikke en erstatning for mennesker

Forsiden lige nu

Ny Visma-direktør i Danmark skal tegne de store linjer

34-årige Mads Rebsdorf overtager tøjlerne i Vismas danske SMB-division og dermed E-conomic- og Software-forretningerne. Opgaven er ikke at gøre selskaberne til én forretning, men at styrke dem som ét hele på tværs af produkter og teknologier.

Agillic overtegnet i børsintroduktion

Det danske it-selskab Agillic, som tilbyder digitale salgskampagner til virksomheder, blev overtegnet ved selskabets børsintroduktion på minibørsen Nasdaq First North.

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger

IT-Universitetet oplever stor interesse i forhold til ansøgninger fra håbefulde studerende. Hvis antallet af kvote 2-ansøgere tages som udtryk for den samlede interesse, vil universitetet igen i år sætte ansøgerrekord.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger