ITWatch

Debat: Regeringen misser mulighed for at styrke danskernes databeskyttelse

Effektiv databeskyttelse er helt afgørende for den digitale økonomi og borgernes tillid til digitalisering. Derfor bør den nye databeskyttelseslov herhjemme skærpes, skriver to forskere i debatindlæg.

Foto: Colourbox

Databeskyttelse og de kommende GDPR-regler står højt på dagsordenen i de fleste virksomheder for tiden. Men det lovforslag, som de danske politikere behandler i Folketinget, lever ikke op til de forbedringer i databeskyttelse, som EU-forordningen lægger op til.

Det skriver seniorforsker Rikke Frank Rasmussen og ph.d.-studerende Anja Møller Pedersen fra Institut for Menneskerettigheder i et debatindlæg i Berlingske.

Til maj næste år træder de nye regler for databeskyttelse i kraft. Initiativet udspringer fra EU, men de enkelte medlemslande kan tage nationale undtagelser og særregler i brug. De to forskere peger på, at den nye databeskyttelseslov stort set svarer til den eksisterende persondatalov fra 2000 - på trods af en langt højere grad af digitaliserede data i dag.

"Det burde den nye databeskyttelseslov afspejle. I stedet forpasser regeringen en oplagt mulighed for at sikre en stærk beskyttelse af danskernes personoplysninger," skriver de i debatindlægget.

Forskerne fremhæver blandt andet, at kravet til konsekvensanalyser, som løbende skal klarlægge risici ved håndtering af personoplysninger, er nedtonet i det danske lovforslag.

It-skandaler skyldes forældet strategi snarere end teknologien  

Microsoft-boss: Kunstig intelligens er ikke en erstatning for mennesker 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs