ITWatch

Microsoft-boss: Kunstig intelligens er ikke en erstatning for mennesker

"Det er ikke et spørgsmål om ny teknologi vs. arbejdspladser," lyder det fra Marianne Dahl Steensen, adm. direktør for Microsoft Danmark, med henvisning til fremtidens arbejdsmarked.

Foto: PR/Microsoft

Robotter og anden automatisering skal ikke forstås som en erstatning af mennesker, men er "et spørgsmål om, hvordan vi får skabt mere værdi mellem manden og maskinen i fællesskab."

Det skriver adm. direktør i Microsoft Danmark, Marianne Dahl Steensen, i et debatindlæg i Berlingske Business.

"I stedet for at se på robotter og kunstig intelligens som en mulighed for at erstatte menneskelige ressourcer - og dermed som en måde at optimere bundlinje og spare penge på - bør vi måske se det som en mulighed for at skabe innovation, vækst og bedre velfærd på sigt," lyder det.

Hun fremhæver, at den offentlige transport godt kan blive automatiseret, men at ressourcerne eksempelvis bør føres over i flere varme hænder i sundhedssystemet.

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs