ITWatch

Fintech-iværksætter tvivler på effekten af investorfradrag

Fintech-iværksætteren Jeppe Rindom sætter spørgsmålstegn ved, om investorfradraget giver stort nok skatteincitament. Han er dog generelt positiv over for regeringens erhvervspakke.

Jeppe Rindom (tv.) står sammen med Niccolo Perra (th) bag fintech-selskabet Pleo. | Foto: PR/Pleo

Investorer kan se frem til et såkaldt investorfradrag i den netop lancerede erhvervspakke fra regeringen. Det skal få flere danskere til lægge deres penge i nystartede virksomheder mod et fradrag i skatten.

Om guleroden er tilstrækkelig stor, er dog tvivlsomt, siger adm. direktør og medstifter af fintech-selskabet Pleo, Jeppe Rindom, til Børsen.

Alligevel ser Pleo-direktøren dog positivt op erhvervspakken.

"Investeringsfradraget er vigtigt, fordi det kan aktivere almindelige danske lønmodtagere. Få dem til at tænke i at investere i unoterede virksomheder. Den iværksætter, der springer ud fra sin arbejdsplads for at satse på noget andet, kan få startkapital fra nogle kolleger eller venner i et meningsfulgt omfang," siger Jeppe Rindom til Børsen.

Han peger desuden på bedre vilkår og større aftalefrihed omkring aktieaflønning som et centralt element i erhvervspakken, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Tommy Ahlers: Nu bliver der kæmpet for iværksætteri

It-Branchen efterspørger yderligere tiltag fra regeringen 

Founders House-chef: Planen er historisk

Brian Mikkelsen: Danmark skal være digital frontløber 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs