ITWatch

Fintech-iværksætter tvivler på effekten af investorfradrag

Fintech-iværksætteren Jeppe Rindom sætter spørgsmålstegn ved, om investorfradraget giver stort nok skatteincitament. Han er dog generelt positiv over for regeringens erhvervspakke.

Jeppe Rindom (tv.) står sammen med Niccolo Perra (th) bag fintech-selskabet Pleo.

Investorer kan se frem til et såkaldt investorfradrag i den netop lancerede erhvervspakke fra regeringen. Det skal få flere danskere til lægge deres penge i nystartede virksomheder mod et fradrag i skatten.

Om guleroden er tilstrækkelig stor, er dog tvivlsomt, siger adm. direktør og medstifter af fintech-selskabet Pleo, Jeppe Rindom, til Børsen.

Alligevel ser Pleo-direktøren dog positivt op erhvervspakken.

"Investeringsfradraget er vigtigt, fordi det kan aktivere almindelige danske lønmodtagere. Få dem til at tænke i at investere i unoterede virksomheder. Den iværksætter, der springer ud fra sin arbejdsplads for at satse på noget andet, kan få startkapital fra nogle kolleger eller venner i et meningsfulgt omfang," siger Jeppe Rindom til Børsen.

Han peger desuden på bedre vilkår og større aftalefrihed omkring aktieaflønning som et centralt element i erhvervspakken, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Tommy Ahlers: Nu bliver der kæmpet for iværksætteri

It-Branchen efterspørger yderligere tiltag fra regeringen

Founders House-chef: Planen er historisk

Brian Mikkelsen: Danmark skal være digital frontløber

Forsiden lige nu

Klumme: Virksomheder skal sadle om for at følge med de stigende mængder data

Danmark er godt med, når det kommer til digitalisering. Men med IoT og større mængder data, der hvert sekund sendes til og fra devices, kommer der også større krav til hastigheden. Og vi har ikke tid til ventetid – så hvordan sikrer vi, at vi kan følge med i 2018? Det ser Tina Schou, næstformand i Datacenter Industrien, på i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger