ITWatch

Brian Mikkelsen: Danmark skal være digital frontløber

Erhvervsminister Brian Mikkelsen siger, at erhvervspakke skal gøre Danmark til digital frontløber samt lukke de huller, der er i bredbåndsmarkedet landet over.

Regeringen fremlagde søndag aften den ventede erhvervspakke og en stor del af aftalen handler om, at sikre landet de nødvendige digitale kompetencer.

Samtidig skal der dækkes huller på landkortet, så alle danskere har adgang til bredbånd.

Det fremgår af aftalen, der afsætter sammenlagt en mia. kroner til indsatsen frem til 2025.

For erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er aftalen vigtigt for at sikre landet fremover.

"Med aftalen kan vi nu lave en helt afgørende investering i at gøre Danmark til en digital frontløber i fremtiden. Vi ønsker at styrke virksomhederne og ruste dem til en digital fremtid."

Afsat penge

Det nye i aftalen er, at der afsættes penge til arbejdet, men ellers peger aftalen videre til yderligere indgreb, som skal komme. Dels skal den digitale strategi udmøntes gennem det digitale vækstpanel samt det kommende teleforlig.

"Jeg ser nu frem til at arbejde videre med strategien for Danmarks digitale vækst, hvor vi blandt andet vil se på kompetenceløft, styrkelse af små og mellemstore virksomheder, en digital hub og en agil lovgivning," lyder det i skriftlige svar fra ministeren til ITWatch.

I aftalen fremgår det, at alle danskere skal have adgang til bredbånd. Det at der stadig er områder, hvor båndbredden er lav, er en hindring for at den digitale fremtid kan lykkes.

I erhvervspakken fremgår det, at "alle husstande og virksomheder skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020."

Men man har erkendt politisk, at dette ikke kan ske gennem private virksomheders udrulning af bredbånd, da der ikke er penge i at gøre det på rene markedsvilkår.

"Sammen med aftaleparterne har vi givet håndslag på, at vi fortsætter udrulningen af bredbånd til hele Danmark, så alle områder – også der, hvor der måske er huller i dag – i fremtiden kan have en ordentlig netforbindelse," skriver ministeren.

"Det er til stor gavn for både virksomheder og borgere og er en afgørende forudsætning for at få hele Danmark med på den digitale omstilling," lyder det.

DI og telebranchen hilser erhvervspakke velkommen

Regeringen afsætter en mia. til digitalisering frem til 2025

Forsiden lige nu

Klumme: Virksomheder skal sadle om for at følge med de stigende mængder data

Danmark er godt med, når det kommer til digitalisering. Men med IoT og større mængder data, der hvert sekund sendes til og fra devices, kommer der også større krav til hastigheden. Og vi har ikke tid til ventetid – så hvordan sikrer vi, at vi kan følge med i 2018? Det ser Tina Schou, næstformand i Datacenter Industrien, på i denne klumme.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger