Pensionskasser vægrer sig mod at investere i danske it-virksomheder

Pensionskasser er ikke de første til at smide penge efter it-virksomheder, når pensionskronerne skal investeres. "Vi har et ansvar for kundernes opsparinger," siger direktør for investeringer i PFA til Computerworld.
Foto: Leonello Calvetti, Science Photo Library
Foto: Leonello Calvetti, Science Photo Library

I et nyt udspil opfordrer brancheorganisationen IT-Branchen danske pensionsselskaber til at øremærke én pct. af befolkningens løbende pensionsindbetalinger til investeringer i danske it-virksomheder.

Det er dog ikke et forslag, der møder udelt begejstring hos pensionsselskaber. Det skriver Computerworld.

Henrik Nøhr Poulsen, der er direktør for aktier og alternative investeringer i PFA, siger til Computerworld, at venture-investeringer i tech-selskaber tilhører de mest risikofyldte investeringer i PFA’s portefølje.  

"Vi har et ansvar for vores kunders opsparinger, og derfor er der en grænse for, hvor stor en risikokapacitet, vi har til denne type investeringer," siger han til mediet.

I et debatindlæg skriver Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen, at pensionskasserne historisk set ikke har investeret nok i de danske tech-virksomjeder. Hun vurderer, at kun 0,1 pct. af den værdiskabelse, der er skabt af de 50 største danske tech-virksomheder, er gået til danske pensionsselskaber.

PFA har dog flere investeringer i amerikanske venturekapitalfonde, der investerer i tech-virksomheder i Silicon Valley. Et faktum, som Henrik Nøhr Poulsen tilskriver, at resultaterne i USA er bedre end dem, man ser i Danmark, skriver mediet videre.

Hos Sampension siger investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen til Computerworld, at selskabet har en risikoprofil, der gør det usandsynligt, at man vil øge sine investeringer i danske venture-fonde.

IT-Branchen: Pensionsselskaber bør investere mere i startups 

Dansk gamingfirma henter 2,6 mia. kr.

TDC: Muliggør straksafskrivninger på it-investeringer

Her er Axcels opkøbsstrategi for it-selskaber  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også