ITWatch

IT-Branchen: Pensionsselskaber bør investere mere i startups

Der skal være bedre muligheder for at investere i vækstvirksomheder gennem pensionsopsparinger, mener brancheorganisationen IT-Branchen.

PR/Mark Thyrring/IT-Branchen
Foto: PR/Mark Thyrring/IT-Branchen

Mangel på kapital fra hjemlige investorer får danske it-selskaber til at søge mod udlandet, når de skal sætte fut under væksten. Kapitaltørken er en væsentlig hæmsko for væksten i hvert femte it-selskab, skriver direktør for brancheorganisationen IT-Branchen, Birgitte Hass i et debatindlæg på Computerworld.

Derfor vil hun have pensionsselskaberne til at investere flere penge i it-iværksættere. Samlet set har pensionsselskaber i dag investeringer for 4000 mia. kr., men blot to-fire mia. kr. går til nye tech-selskaber.

"Det skal vi have ændret, og pensionsselskaberne bør fremover bruge 1 procent af de årlige indbetalinger til at støtte det danske vækstlag. Småpenge i forhold til pensionsselskabernes store pengekasser, men penge der kan betyde forskellen på liv og død for rigtigt mange danske iværksættere," skriver Birgitte Hass i debatindlægget.

En gennemgang af de 50 mest værdifulde danske it-selskaber, som Computerworld har foretaget, viser, at selskaberne tilsammen har en værdiansættelse på 220 mia. kr. og beskæftiger 29.000 medarbejdere. Kun 20 pct. har modtaget kapital fra danske ventureselskaber undervejs, og blot 0,1 pct. af værdiskabelsen er havnet hos pensionsselskaberne.

ITB håber på andet end spareplaner i budgetforhandlinger om regionerne

Sophie Løhde til it-branchen: "I leverandører skal blive bedre til at levere det, I lover os"

Forsiden lige nu

Nemid ryger i genudbud til sommer

Den nuværende kontrakt om vedligeholdelse af Nemid's medarbejdersignatur på mobilen udløber til efteråret. Et nyt udbud er derfor blevet varslet med frist til sommer.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger