ITWatch

IT-Branchen: Pensionsselskaber bør investere mere i startups

Der skal være bedre muligheder for at investere i vækstvirksomheder gennem pensionsopsparinger, mener brancheorganisationen IT-Branchen.

Foto: PR/Mark Thyrring/IT-Branchen

Mangel på kapital fra hjemlige investorer får danske it-selskaber til at søge mod udlandet, når de skal sætte fut under væksten. Kapitaltørken er en væsentlig hæmsko for væksten i hvert femte it-selskab, skriver direktør for brancheorganisationen IT-Branchen, Birgitte Hass i et debatindlæg på Computerworld.

Derfor vil hun have pensionsselskaberne til at investere flere penge i it-iværksættere. Samlet set har pensionsselskaber i dag investeringer for 4000 mia. kr., men blot to-fire mia. kr. går til nye tech-selskaber.

"Det skal vi have ændret, og pensionsselskaberne bør fremover bruge 1 procent af de årlige indbetalinger til at støtte det danske vækstlag. Småpenge i forhold til pensionsselskabernes store pengekasser, men penge der kan betyde forskellen på liv og død for rigtigt mange danske iværksættere," skriver Birgitte Hass i debatindlægget.

En gennemgang af de 50 mest værdifulde danske it-selskaber, som Computerworld har foretaget, viser, at selskaberne tilsammen har en værdiansættelse på 220 mia. kr. og beskæftiger 29.000 medarbejdere. Kun 20 pct. har modtaget kapital fra danske ventureselskaber undervejs, og blot 0,1 pct. af værdiskabelsen er havnet hos pensionsselskaberne.

ITB håber på andet end spareplaner i budgetforhandlinger om regionerne 

Sophie Løhde til it-branchen: "I leverandører skal blive bedre til at levere det, I lover os"  

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs