C2IT køber "irriterende dygtig" konkurrent

C2IT fortsætter sin omfattende opkøbsbølge og indlemmer denne gang et Kolding-baseret Microsofthus i forretningen. Satsningen skal understøtte C2IT's strategi om at sætte sig på en stor del af midtmarkedets produktionsvirksomheder, der sender produktion tilbage til Danmark og har brug for digital støtte.
Foto: PR
Foto: PR

Nplus har længe været på radaren for topchef Carsten Sixhøi og C2IT, der har som erklæret mål at vokse gennem en række opkøb.

Det Kolding-baserede Microsofthus passer perfekt ind i C2IT's strategi om at vokse indenfor SMV-markedet, markedet for små og mellemstore virksomheder, og fredag lykkes det så for Sixhøi at få selskabets ejerkreds til at skrive under på, at Nplus nu indgår i C2IT.

"Nplus har været irriterende gennem længere tid," siger Carsten Sixhøi, topchef for C2IT med et smil.

Nplus er et mindre it-selskab, der sidste år havde en bruttofortjeneste på godt 9 mio. kr og et overskud omkring de 1,8 mio. kr. Selskabet har ikke offentliggjort sin omsætning, men havde sidste år 12 fastansatte.

"De har været en skarp konkurrent. Og de har været irriterende dygtige. Derfor er vi glade for at overtage dem."

Carsten Sixhøi forklarer, at opkøbet sker "helt i tråd" med C2IT's strategi om selskabets tilstedeværelse på ERP-markedet for Microsoft-produkter.

"Vi skal ind blandt markedet for små og mellemstore virksomheder – lige under SAP. Nplus har stået på vores liste længe. De er superstærke, de har gode folk, og så har de rigtigt gode kunder blandt produktion handel og servicefaget. Det er lige nøjagtige dem, vi skal have fat i for at fange den udvikling, der sker netop nu.

Han forklarer, at den udvikling, man forsøger at fange med opkøbet, er, at mange små og mellemstore produktionsvirksomheder trækker produktionen hjem igen på grund af krisen.

"Men de kommer hjem til omkostninger, der er højere end i udlandet, og derfor skal de effektivisere deres forretning. Det sker primært gennem digitalisering. Derfor stiger SMV'ernes behov for digitalisering. Det skal vi hjælpe dem med."

Passer ind

Samtidig passer Nplus godt ind i C2IT's overordnede setup. Det skyldes ikke mindst den detalje, at selskabet bor i Kolding, hvor C2IT har sit hovedsæde.

"De bliver flyttet sammen med os så hurtigt som muligt. Vi købte dem i fredags, vi informerer folkene i dag, og så indleder vi sammenlægningen med det samme. Men det bliver til at overskue, for de alle fortsætter i selskabet fremover," siger Carsten Sixhøi.

Samtidig betyder den trend, C2IT spotter, at man åbner et kontor i Herning. Her udfylder man desuden et hul i markedet, siger han.

"Det gør vi også for at fange den udvikling, vi ser med hjemvendt produktion. Det er et område, hvor en spiller som EG er væk, efter de har lagt meget af deres forretning sammen. Der går vi ind."

Carsten Sixhøi forklarer endelig, at hans erfaring er, at de rigtigt dygtige it-folk ikke gider at ligge og køre tre timer til og fra arbejde hver dag. De vil gerne arbejde hos en lokal spiller.

Opkøbet af Nplus sker også for at holde på lokale folk. Nplus har gennem en tid tilpasset organisationen, så de nu er en lille gruppe senior-ansatte som C2IT overtager, forklarer han.

"Vi har talt med dem i en årrække. De har altid tjent penge, men de har haft svært ved at vokse, derfor begyndte vi at tale om at overtage dem."

Har de været dyre?

"Nej, vi er landet et sted, begge kan være. Vi har aftalt ikke at sige prisen, men det er svært at finde nogen, der passer så godt ind hos os. Det er tunge folk, som bliver jagtet af alle i branchen i disse år."

Skal fastholde folk

Hvordan holder du på dem?

"Ved at give dem adgang til at samarbejde med andre dygtige folk, samt at de har mulighed for at arbejde i deres lokalområde. Konsulenter har det bare nemmere, hvis de er dér, hvor deres kunder er, så de slipper for at pendle over store afstande, og det er vi sikre på, er attraktivt i disse år for dem."

Har I lavet en lønmodel for at holde på dem?

"Nej, de har lovet at blive i mange år, det er det. Vi gør alt, hvad vi kan for, at de får et meget bedre job end før."

Nplus ledes i dag af Anne Gram Madsen-Østerbye, der fortsætter som leder af selskabet efter overtagelsen.

IT Relation køber op på Sjælland – og retter blikket mod udlandet 

C2IT køber gamingfirma i lynhandel: Helt uden for skiven

Carsten Sixhøi får ny rolle i C2IT 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også