ITWatch

Bestyrelsesformand: Opsplitning vil sætte TDC's udvikling i stå

TDC's bestyrelsesformand, Pierre Danon, advarer mod at splitte koncernen op, som konsortiet bag købstilbud på koncernen har peget på som mulighed. "Alt vil gå i stå," lyder det fra formanden.

TDC's bestyrelsesformand Pierre Danon. | Foto: PR/TDC

En dårlig idé. Så kontant lyder vurderingen fra TDC’s bestyrelsesformand, Pierre Danon, af forslaget om at splitte koncernen op i mindre bidder. Det skriver Berlingske.

"Det er et minefelt og vil være en meget dårlig idé for Danmark. At splitte TDC op vil tage mindst to år og være umådeligt komplekst og dyrt, og i den proces vil alt gå i stå, og TDC vil ikke kunne rekruttere digitale talenter. Jeg var med, da British Telecom gjorde det, så jeg har set det," siger Pierre Danon til Berlingske.

Konsortiet, der består af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske infrastrukturinvestor Macquarie, har luftet muligheden for bl.a. at sælge tv-forretningen fra og investere massivt i udbygningen af infrastruktur.

Pierre Danon mener, at Danmark står i en god situation med gigabredbåndsdækning i 80 pct. af landet, og at TDC er på rette vej med sin fortsatte udrulning af fiber. Han peger i stedet for på fusionen med MTG Nordics som den eneste chance for at skabe en koncern, der kan konkurrere med globale selskaber som Netflix og HBO – og derved undgå at blive en amerikanske koloni, lyder det fra TDC-formanden.

PFA-boss: TDC har brug for langsigtede ejere, der vil investere tungt 

Konsortium stadig lune på overtagelse af TDC

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs