Konsortium stadig lune på overtagelse af TDC

På trods af afvisningen fra TDC's bestyrelse er konsortiet bag opkøbsbud fortsat interesseret i at overtage den danske koncern.
Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen
Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen
RITZAU/FINANS

Det konsortium, der tidligere har fremlagt et bud på TDC, er stadigvæk meget interesseret i at lukke en handel.

Det skriver Bloomberg News.

Gruppen er ifølge mediet fast besluttet på at lukke en handel på trods af teleselskabets tidligere afvisning.

"Vi er meget engageret i konsortiet. Vi er interesseret i at overtage selskabet," siger administrerende direktør i PFA, Allan Polack, ifølge Bloomberg News.

Konsortiet, der består af de danske pensionskasser ATP, PFA, PKA og den australske investeringsbank Macquaire, gav et købstilbud på TDC, men teleselskabet afviste tilbuddet.

"Hvis en tilbudsgiver fremsætter et økonomisk overbevisende forslag, er vi altid villige til at indgå i en konstruktiv dialog."

"Men indtil da forbliver vi tro mod strategien som alenestående og den annoncerede fusion med MTG Nordics," skrev TDC-bestyrelsen torsdag i en meddelelse.

Kritik fra aktionærforening

Efter at TDC's bestyrelse har afvist buddet, har Dansk Aktionærforening meddelt, at de mener, at TDC-ledelsen har svigtet sit ansvar.

"Meget tyder på, at TDC's bestyrelse har svigtet sit ansvar i håndteringen af købstilbuddet," skriver Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, i en pressemeddelelse.

Han mener, at TDC's bestyrelse har hemmeligholdt buddet i et stykke tid.

TDC meddelte onsdag aften, at tilbuddet ikke var i TDC's aktionærers og interessenters bedste interesse. Derfor afviste man buddet.

Leonhardt Pihl mener dog, at hvis TDC-ledelsen havde valgt at forhandle om tilbuddet, kunne det have resulteret i et endnu bedre bud for aktionærerne - og måske havde en offentliggørelse endda fremprovokeret andre bud på teleselskabet.

"I Dansk Aktionærforening opfordrer vi ledelsen i TDC til at revurdere situationen og påbegynde forhandlinger med kredsen af institutionelle investorer med henblik på at få forbedret tilbuddet mest muligt og derefter fremlægge det endelige tilbud for aktionærerne," skriver Leonhardt Pihl.

/ritzau/FINANS

Telia Danmark tavs om svensk melding om opkøb 

SE-direktør efter gigabit-planer i TDC: Godt købmandsskab at udleje ledig kapacitet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også