ITWatch

Byfounders henter penge fra pensionskasserne

Den danske venturefond Byfounders har blandt andet hentet penge til sine investeringer i iværksætterselskaber hos de typisk konservative pensionsselskaber.

Foto: Jakob Skouboe

Byfounders skal investere i danske iværksætterselskaber og holde dem på danske hænder, til de bliver milliardsucesser. Det kræver dog penge, og dem har adm. direktør Tommy Andersen blandt andet fundet hos typisk forsigtige investorer, fortæller han til mediet Insidebusiness.

"Vi rejser både penge fra pensionskasser, institutionelle investorer og familiefonde. Familiefondene vil virkelig gerne deltage i fundraising, og de er typisk selv første-, anden- eller tredjegenerationsiværksættere, som også kan se værdien i at gå ind at skabe et sundt økosystem af nye vækstvirksomheder som fundament for, at vi så i fremtiden får virksomheder, der virkelig kan trække fra," siger han til mediet.

Første investeringsfond bliver på 750 mio. kr., hvor Tommy Andersen selv har skudt en portion i.

Mediet har også kigget på en rapport fra Vækstfonden, der viser, at danske investeringer i de tidlige faser er vokset tre år i træk efter et lavpunkt i 2014.

Dansk saml-selv lydproducent indgår eksklusivt Google-partnerskab

Ny dansk Google-partner: "Danmark er kendt for lyd, design og hesteopdræt"

Rigmænd tager mulige tab i stiv arm i ny fond 

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs