Perlerække af danske it-navne i ny teknologi-investeringsfond

En lang række af Danmarks mest succesfulde teknologiiværksættere står bag en ny ambitiøs investeringsfond for opstartsvirksomheder.

Under navnet byFounders er nogle af Danmarks bedste it-iværksættere som Juha Christensen, serieiværksætter og tidligere mobilboss i Microsoft, Jakob Jønck medstifter af Endomondo og Simplefeast, Tommy Ahlers, stifter af Zyb og Podio, Michael Moesgaard, serieiværksætter bag CBB Mobil, Kaare Danielsen, stifter af jobindex, Lars Thinggaard, manden bag Milestone og mange andre gået sammen om at investere i fonden.

Se alle deltagerne i fonden her.

Hver især har de skudt op til 3,5 mio. kr. i fonden, der samlet ventes at mønstre 750 mill. kr., som over de næste 10 år skal investeres i lovende nordiske opstartsvirksomheder. 

Arbejdet med fonden har været igang siden før sommer, men man fik ikke indhentet de nødvendige tilladerelser fra myndighederne, i dette tilfælde Finanstilsynet til at kunne rulle fonden ud i det tempo, der var tiltænkt.

Tommy Andersen står sammen med Eric Lagier i spidsen for fonden. Og de to står som primusmotorer bag at rejse fonden med støtte fra deres vidtstrakte netværk af it-iværksættere.

Stiftede Libratone

Tommy Andersen er én af Danmarks succesfulde serieiværksættere, stifter af Embedit og senest Libratone. Han er meget aktiv i det danske iværksættermiljø og har været med til at stifte Nordic Makers og medlem af Regeringens Iværksætterpanel.

Eric Lagier har været involveret i nogle af Nordens mest succesfulde IT-virksomheder, Skype og Tradeshift, og senest Memolane som han solgte til HP for fire år siden. Han har de seneste syv år opholdt sig i Silicon Valley, hvor han har drevet sin egen virksomhed og hjulpet en lang række danske startups med at etablere sig i USA, herunder Vivino og Realm.

For folkene bag fonden er signalet klart. De vil skabe en ny type investeringsfond, der skal sætte iværksætterne i højsædet. “Vores fond er for iværksættere og skabt af iværksættere, og vi vil både tilbyde finansiering og operationel hjælp til startups i Danmark og resten af Norden og hjælpe disse med deres globale ekspansion,” siger Eric Lagier.

Skylder I nogen noget da, siden I kaster jer ind i det her?

"Rigtig mange iværksættere ønsker at give tilbage til dét startup miljø, de selv er rundet af. Jeg har et stort ønske om at hjælpe nye iværksættere i gang for med al den hjælp, jeg selv har modtaget gennem årene i mine egne virksomheder, skylder jeg at gøre noget for at hjælpe den næste generation," siger Tommy Andersen.

Det hårde iværksætterliv

Eric Lagier tilføjer, at han sammen med Tommy har mærket det hårde liv som iværksætter på egen krop.

"Jeg synes, vi skylder at give den viden, erfaring og netværk vi har videre. Men vi skal også skaffe afkast og tjene penge til investorerne. Vi ser et stort potentiale i at hjælpe den næste generation af iværksættere. Aldrig før har Danmark og Norden haft så mange interessante startups som har globalt potentiale. Det skal vi understøtte," siger Eric Lagier.

Tommy Andersen siger, at selv de allerstørste herhjemme faktisk aldrig har modtaget livgivende opstartskapital.

"En række danske virksomheder som Skype, Zendesk, Tradeshift og Unity fik aldrig penge fra danske investorer, men er alligevel lykkes og blevet store globale succeser. Med etablering af denne fond ønsker vi at hjælpe den næste generation af iværksættere, der har globale ambitioner," Tommy Andersen.

Fonden er opbygget rundt om en stærk gruppe af teknologi-iværksættere fra succesfulde firmaer som Tradeshift, Trustpilot, Unity, Endomodo, Podio, Sitecore m.fl. Disse iværksættere er alle samlet i et såkaldt "Founders Collective."

"Vores Founders Collective består af mere end 30 danske og nordiske entreprenører, der bl.a. hjælper fonden ved at give os adgang til at investere i de mest interessante nystartede virksomheder i Norden," siger Tommy Andersen.

Nordisk fokus

Fonden har fokus på nordiske opstartsvirksomheder og vil investere i de tidlige stadier af selskabernes udvikling, enten som pre-seed, seed eller Series A investeringer. For at kunne hjælpe virksomhederne med at gå hele vejen er det vigtigt, at fonden har den størrelse, den har, siger de to. Fonden etableres med støtte af flere institutionelle investorer og forventer en samlet fondsstørrelse på tre-kvart mia kroner.

Fonden har en levetid på 10 år med en aktiv investeringsperiode på fire år og forventer en forrentning på investorernes kapital på mindst 300 pct. Det er et attraktivt afkast, baseret på det erfarne team og støttet af det brede udvalg af stærke it-profiler i fondens investorkreds. Således vil fonden ikke kun bidrage med finansiering, men også operationel rådgivning og global udrulning. Alt sammen faktorer der er med til at øge sandsynligheden for et større afkast.

Få danske techvirksomheder ender på børsen

Branchen: Lovende takter i regeringens vækstudspil  

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også