Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle

Adm. direktør i Seed Capital Ulla Brockenhuus-Schack sad sideløbende med sit job som fondschef også som direktør for det statslige Pre-Seed Innovation. En forsker i forvaltningsret mener, at Ulla Brockenhuus-Schack dermed har været inhabil. Ulla Brockenhuus-Schack afviser selv anklagerne om inhabilitet.

Indtil for godt en måned siden sad Ulla Brockenhuus-Schack både som adm. direktør i den private investeringsfond Seed Capital og som direktør i den offentlige pengetank Pre-Seed Capital. Dermed har hun i realiteten siddet på begge sider af forhandlingsbordet, når statslige investeringer fra Pro-Seed Capital sikrede det private Seed Capital to år lange købsoptioner i de mest succesfulde danske iværksættervirksomheder - til to år gamle priser uanset værdistigningen.

Det skriver Børsen.

Konstellationen med to års købsoptioner betød, at Seed Capital kunne vente med at investere til virksomhederne var blevet en succes, mens staten ville stå med 90 pct. af tabet, hvis virksomhederne måtte dreje nøglen om. Professor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet
Nick Storm Stausholm mener, at Ulla Brockenhuus-Schack dermed har været inhabil efter forvaltningsloven.

"Hvis hun har deltaget i ledelsen af Seed Capital og - efter Pre-Seed Innovation er blevet godkendt som innovationsmiljø - medvirket ved Pre-Seed Innovations indgåelse af en kontrakt, der blandt andet regulerer forholdet mellem de to selskaber, vil hun i sin funktion i Pre-Seed Innovation være inhabil efter forvaltningsloven i forhold til Pre-Seed Innovations indgåelse af kontrakten," siger Nick Storm Stausholm til Børsen.

Selv mener Ulla Brockenhuus-Schack ikke, at der er tale om inhabilitet, idet hun ikke alene har truffet beslutningerne om potentielle investeringer. Hun bakkes op af advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som heller ikke mener, der er tale om inhabilitet i forhold til forvaltningsloven, da beslutninger ikke har været påvirket af usaglige interesser, hvilket er en forudsætning for inhabilitet.

"Samarbejdet med Seed og Ulla Brockenhuus-Schacks roller i de to organisationer er i overensstemmelse med reglerne om innovationsmiljøer og er oplyst over for Styrelsen for Forskning og Innovation," lyder det fra advokatfirmaet til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også