Vækstfonden runder milepæl

Siden 2014 har Vækstfonden kunnet yde et specifikt lån til iværksættere. Det har 300 startups benyttet sig af.
Rolf Kjærgaard, investeringsdirektør, Vækstfonden. | Foto: Vækstfonden
Rolf Kjærgaard, investeringsdirektør, Vækstfonden. | Foto: Vækstfonden

Succesen har været til at tage og føle på, siden Vækstfonden i 2014 lancerede et særligt lån til iværksættervirksomheder. 300 selskaber har benyttet sig af muligheden og fået en samlet lånefinansiering på over en mia. kr.

Lånet skal ses som et supplement til iværksætternes øvrige finansiering, og derfor skal de nystartede virksomheder opnå 50 pct. privat medfinansiering for at få del i pengene fra den statsligt ejede investeringsfond.

I forbindelse med tallene har Vækstfonden kigget nærmere på, hvorfor nogle startups klarer sig, mens andre går ned. Typisk er det en bedre idé at komme hurtigt ud på markedet og få gang i en omsætning - frem for at forfine sit produkt i lang tid, inden man lancerer det.

"Det lyder indlysende, at iværksættere, der hurtigt får en omsætning, også klarer sig godt. Men det er faktisk en vigtig pointe til dem, at de skal hurtigt ud på markedet for at få testet produktet og få feedbacken fra de første kunder, i stedet for at blive længe i laboratoriet og forfine produktet," udtaler investeringsdirektør Rolf Kjærgaard i en artikel på Vækstfondens hjemmeside.

Derudover er ledelseskraft også et afgørende parameter for at få succes. Eller sagt med andre ord, så klarer virksomhederne sig bedre, hvis personkredsen tidligere har startet en virksomhed op.

"Hvis du har prøvet at starte en virksomhed op før, kender du mange af faldgruberne, og tør måske også satse mere. Det skal selvsagt ikke være hovedløst, men der er ikke grund til at være så bange for at begå fejl undervejs. Fejltrinene kan også være en værdifuld læring," siger Rolf Kjærgaard.

Kun halvdelen af alle nystartede virksomheder eksisterer efter tre år. Hvert år etableres omkring 30.000 virksomheder i Danmark.

Vækstfonden kritiseres efter rekordinvestering

Vækstfonden melder sig klar til langt større investeringer i danske startups 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også