Vækstfonden kritiseres efter rekordinvestering

Staten blander sig i et marked, der allerede fungerer, lyder kritikken efter Vækstfondens største investering. Det skriver Inside Business.
Foto: Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden
Foto: Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden

Vækstfonden får kritik for sin seneste investering i Area9 Lyceum. Investeringen, der er på 190 mio. kr., er fondens største nogensinde. Men investeringen er forkert, da Vækstfonden er offentlige, som udfordrer private aktører urimeligt, lyder kritikken.

Sådan lyder kritikken i Inside Business.

Kritikere frygter, skriver mediet, at Vækstfonden unødigt går ind og konkurrerer med private aktører. Blandt andet fra Søren Hougaard, der er stifter af udviklings- og investeringsvirksomheden AMS Group og desuden adjungeret professor ved Copenhagen Business School, skriver mediet.

"De (Area9 Lyceum, red.) kunne sagtens finde pengene i det private marked. Det er min hypotese. Måske ville det være på barskere vilkår med en lavere værdiansættelse, men det kan man ikke bruge som argument. Jeg synes, det er konkurrenceforvridende og forkert, at Vækstfonden på den måde går ind i markedet og leger julemand," siger Søren Hougaard til Inside Business.

Vækstfondens topchef Christian Motzfeldt siger til Inside Business, at han finder kritikken forkert, og at der i den konkrete investering var brug for en investor med længede investeringshorisont, end selskabet kunne finde andre steder.

Efter rekordinvestering: Vi skal kun bruge halvdelen af pengene 

Vækstfonden foretager rekordstor investering i dansk iværksætterselskab 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea