Vækstfonden melder sig klar til langt større investeringer i danske startups

Det danske iværksættermarked er modnet. Derfor er Vækstfonden klar til at foretage langt større investeringer i startups end tidligere, siger topchefen for fonden, der varsler nye tider.
Foto: Ricky John Molloy
Foto: Ricky John Molloy

Det danske iværksættermarked er langt mere modent, og der er i dag basis for større investeringer end tidligere.

Sådan lyder det fra adm. direktør Christian Motzfeldt i Vækstfonden.

Vækstfonden investerer nu sammenlagt 190 mio. kr. i et enkelt selskab, nemlig i Area9 Lyceum. Det er den største enkeltinvestering, fonden nogensinde har foretaget, og det varsler nye tider for Vækstfonden.

"Dette er vores største investering nogensinde, og der kommer flere i den kaliber," siger Motzfeldt til ITWatch.

"Vi vil meget gerne i Vækstfonden være med til at understøtte virksomheder, der forholdsvist hurtigt kan arbejde sig til en global førerposition."

Er det en ny strategi fra jeres side?

"Det er et udtryk for, at vi er kommet derhen, hvor økosystemet af iværksættere herhjemme er blevet så tilpas modent, at der er basis for større investeringer."

Han siger videre, at ambitionerne hos den statsfinansierede fond er blevet hævet betydeligt.

"Vi har set på USA i årevis og misundt dem deres risikovillighed og evne til at finde emner, de kan banke massivt op. Vi er kommet dertil, hvor vi kan og skal gøre det samme. Og det er Vækstfonden klar til at gøre."

Har du særlige selskaber, sektorer og teknologier i kikkerten?

"Det er alle industrier, vi skal styrke. Det er biotech, vi har været indenfor robotteknologi. Der mener vi, der er mere potentiale for førende selskaber. Der er indtil flere områder, hvor vi kan være med til at skabe selskaber, der kan komme op i verdenseliten."

Han siger, at investeringen i Area9 Lyceum sker, fordi selskabet har en meget dygtig ledelse med en stærk forretningsplan.

"Det er en virksomhed i fremgang, som har stor vækst foran sig."

Hvad skal man lægge i, at I investerer så kraftigt i en virksomhed?

"Denne virksomhed har potentiale til at blive en af verdens førende indenfor sit område, og det kræver kapital. Det er en usædvanlig erfaren ledelse, som vi kender, og som har arbejdet med dette i 20 år."

"Vi havde her en mulighed for at være med til at skabe en virksomhed, der er førende i verden. Det vil vi meget gerne være med til."

Christian Motzfeldt tilføjer, at Vækstfonden før har været med til at skabe førende globale virksomheder indenfor andre områder i verden.

"Det har stor betydning for dansk økonomi, at vi skaber globale vindere."

Er I blevet mere risikovillige?

"Vi investerer i over 100 virksomheder om året. Vi har kapitalen til det og har set, at det kan lade sig gøre," siger Christian Motzfeldt.

Han siger, at man med den rette ledelse og strategi har mulighed for at skabe internationale succeser.

"Det har vi i denne investering, så vi mener ikke, at dette er voldsomt mere risikobetonet. Her har vi en forholdsmæssig sikker forretningsplan."

I den konkrete investering føler Vækstfonden-direktøren sig relativ sikker.

"Der er altid risiko, det kan kuldsejle, men risikoen er meget minimal. Der er mindre risiko i denne investering end i meget andet, vi laver," siger Christian Motzfeldt.

Vækstfonden foretager rekordstor investering i dansk iværksætterselskab

Mette Lykkes nye projekt vokser med raketfart 

Samsungs investeringer i 2017 slår Exxon og Shell til sammen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter