ITWatch

Ny angelfond har fokus på stifterne bag tech-startups

Iværksætterselskaber mislykkes ofte, når investorer i bytte for kapital tager for store ejerandele. Det vil en ny angelfond med fokus på den nordiske tech-industri nu ændre på.

Foto: Colourbox

En ny angelfond kaldet The Nordic Web Angel Fund skal i de kommende år investere i 30 nystartede iværksættervirksomheder i den nordiske tech-branche. Fonden bliver på et mindre tocifret millionbeløb, og målet er at rejse en ny fond af samme størrelse allerede om et år.

Det skriver Børsen.

Fonden er stiftet af britiske Neil Murray, manden bag nyhedsbrevet The Nordic Web, og har i alt 51 investorer, som tæller flere kendte iværksættere - heriblandt Martin Ferro Thomsen fra Conferize og Thomas Madsen-Mygdal fra Twentythree.

Fondens primære mål er ifølge stiferen Neil Murray at give iværksætterne bedre vilkår, når man som nystiftet selskab modtager investeringer.

"Alt for mange lovende virksomheder bliver nærmest slået ihjel, inden de overhovedet kommer igang, fordi de første investorer tager meget store ejerandele. Vi mener, det er helt afgørende, at stifterne ikke bliver udvandet for hårdt og for hurtigt, så derfor tager vi mindre ejerandele, så stifternes helt afgørende engagement forbliver intakt," siger Neil Murray til Børsen.

Monopolbryder stifter online medie 

Nyt investeringsselskab satser på spæde tech-startups 

Startup ser muligheder i GDPR 

Ungt startup vinder partnerskab med Telia 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs