ITWatch

Nyt investeringsselskab satser på spæde tech-startups

26-årige Christian Jantzen springer ud som leder af et nyt investeringsselskab med fokus på tech-startups. Efter selv at være gået ned med et iværksætterselskab i foråret forstår han, hvor stor betydning risikovillig kapital har for spæde selskabers vækstmuligheder.

Foto: Colourbox

Tech-iværksætteren Christian Jantzen står i spidsen for en ny fond med navnet Futuristic, der med 10 mio. kr. risikovillig kapital i ryggen skal støtte helt nystartede danske og nordiske tech-virksomheder, skriver Børsen.

Den 26-årige entreprenør har selv prøvet at gå ned med en startup, hvor problemet med hans egne ord var, at investorerne var for bange for at miste deres penge og derfor satte mange restriktioner op. Det skete i foråret, og Christian Jantzen regner med at kunne trække på sine erfaringer fra dengang i den nye fond:

"Der er et hul i markedet for startup-investeringer fra folk, der reelt forstår tech-miljøet indefra og kender hele "founder"-trenden. Der skal langt mere empati og positivisme ind sammen med pengene. Jeg forstår Silicon Valley-mentaliteten, og de er jo ti år foran på mange områder, så jeg vil gerne være en del af en ny bølge af danske, risikovillige investorer, der personligt ved, hvordan det er at opbygge en startup," siger han til Børsen.

I bestyrelsen for fonden sidder blandt andre Esben Gadsbøll, som har tjent gode penge på Whiteaway, og iværksætteren Lasse Chor. Målet er at foretage 20-25 investeringer inden to år og bygge en større fond op, lyder det ifølge Børsen.

Udsigt til store it-investeringer næste år

Dansk kapitalfond bag Nets til tops på afkast 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs