ITWatch

TDC: Engangsposter rammer overskuddet i slutningen af 2017

Købet af Plenti og omkostninger til hjemtagelsen af kundeservice vil påvirke TDC's resultater i fjerde kvartal, forudser finansdirektør Stig Pastwa.

FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY
Foto: Kristoffer Veggerby

TDC's resultater i fjerde kvartal vil være påvirket af flere engangsforhold, som vil presse indtjeningen, fortæller finansdirektør Stig Pastwa efter teleselskabets regnskab for tredje kvartal.

"Der er omkostninger ved vores køb af Plenti, og så samtidig koster det også penge, at vi har valgt at tage vores kundeservice tilbage internt i Yousee. Derudover ser vi ikke højere vækst i fjerde kvartal, end vi har set i tredje kvartal," siger Stig Pastwa, der også peger på, at frasalget af TDC Hosting tidligere på året vil mudre tallene.

Han henviser til TDC's køb af Plenti for nylig, der giver ekstraomkostninger på 20 mio. kr. i fjerde kvartal, og at TDC har trukket 700 ansatte tilbage i kundeservice, som tidligere har været udliciteret til den amerikanske servicevirksomhed Sitel.

"Det er midlertidige omkostninger, som dog får en effekt på vores resultater i fjerde kvartal," siger Stig Pastwa.

TDC's driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt i tredje kvartal med 2,3 pct. til 2100 mio. kr. Selskabet fremhæver selv, at der for første gang i tre år var vækst, hvis man fraregner salget af TDC Hosting samt udgifter til den nye EU-regulering, der har ensartet mobilpriserne på tværs af EU's landegrænser.

TDC fastholder forventningerne til 2017 i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal og sigter dermed fortsat efter et EBITDA-overskud på mere end 8,2 mia. kr.

Analytikerne venter et overskud på omkring 8,3 mia. kr. ifølge analysehuset Inquiry Financials. Sidste år lød overskuddet på knap 8,5 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Analytiker: Kvartalet er godkendt - men fremtidsudsigterne dystre for TDC

TDC klarer sig bedre på driften end forventet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger