TDC klarer sig bedre på driften end forventet

Stort prispres på erhvervsmarkedet sætter sine spor i TDC-regnskab. Både omsætning og Ebitda-resultatet går tilbage i tredje kvartal, men telekoncernen fastholder forventningerne til 2017.
Foto: PR/TDC
Foto: PR/TDC

TDC's overskud er halveret i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser seneste kvartalsregnskab, hvor omsætningen falder fra 5235 mio. kr. til 4962 mio. kr. Ebitda-resultat går ligeledes tilbage - fra 2165 mio. kr. i tredje kvartal sidste år til 2100 mio. kr. i samme periode 2017.

"Vi er på sporet i forhold til forventningerne til årets resultat, men også i forhold til vores strategi, der fortsætter ind i det nye år. Hvis vi ser bort fra roaming-regulering og salget af TDC Hosting, så har vi en lille vækst i driftsresultatet for første gang i tre år," udtaler adm. direktør Pernille Erenbjerg i en børsmeddelelse.

På trods af tilbagegangen på 3 pct. i driftsindtjeningen, er resultatet i seneste kvartal bedre end forventet. Analytikere havde på forhånd estimeret et ebitda-resultat på 2081 mio. kr.

Baggrunden for faldet skal ifølge selskabet findes i roaming-regulering samt frasalg og erhvervelser.

Samlet falder resultatet på bundlinjen med 46,6 pct. - fra 773 mio. kr. til 413 mio. kr., viser kvartalsregnskabet.

Færre tv-kunder

På tv-området måtte TDC i seneste kvartal konstatere, at kunderne fortsat siver fra forretningen. Således sagde koncernen farvel til 18.000 danske tv-kunder i perioden fra juli til september. I selskabets norske forretning mistede man 2000 kunder.

"Vi er i et tv-marked under forandring, hvor vi ser en stigende efterspørgsel efter digitalt indhold. Derfor har vi også søsat en række initiativer, der bygger bro mellem traditionelt tv og streaming, og som noget nyt begynder vi nu også at give vores kunder eksklusivt indhold, som de kun finder hos YouSee," udtaler adm. direktør Pernille Erenbjerg i børsmeddelelsen.

Flere mobilkunder

På positivsiden voksede TDC's kundebase på mobilområdet med 75.000 i seneste kvartal. Det er en konsekvens af koncernens opkøb af konkurrenten Plenti i begyndelsen af september. Samlet set rundede TDC således tre mio. kunder.

Bedre engrospriser og øget abonnementspriser på privatmarkedet betyder, at den gennemsnitlige omsætning pr. mobilkunde steg med fem kr. sammenlignet samme kvartal i 2016.

Telenor vil igen være en "seriøs spiller" på bredbånd 

Yousee: Vi vil indtage en mere aktiv rolle inden for tv-indhold 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også