ITWatch

Danmark taber terræn på teleinvesteringsliste

Danmarks teleinvesteringer sakker bagud sammenlignet med resten af verden, viser ny rapport fra OECD.

Danmark er gået fra en ottendeplads til en 18.-plads på OECD-liste, over hvor meget verdens televirksomhederne investerer i ny teknologi og bedre mobil- og bredbåndsdækning, skriver Finans.

Opgørelsen måler, hvor meget af omsætningen televirksomheder investerer. For Danmark er der tale om et fald på 0,1 procentpoint til 16,8 pct. af omsætningen investeret mod 16,9 pct. i 2011. Listens topscorer, New Zealand, melder om, at 34,6 pct. af omsætningen bruges til investeringer.

ITWatch har tidligere beskrevet, hvordan politikerne forud for det kommende teleforlig efterspørger klarere retningslinjer for netop opgørelsen af teleselskabers investeringer. I juli fortalte teleanalytikere, at man ikke direkte kan sige, at investeringerne er faldet - det er for unuanceret. Mens den ansvarlige minister Lars Christian Lilleholt har været ude med det modsatte budskab - at teleinvesteringerne var stigende.

Dansk Erhvervs chefkonsulent Poul Noer fortæller dog til Finans, at det kan have konsekvenser for virksomhedernes konkurrenceevne, hvis Danmark sakker bag ud på teleinfrastrukturen.

Hos Dansk Energi ser branchechef for telepolitik Thomas Woldiderrich dog anderledes på sagen og investeringsfaldet på 0,1 procentpoint.

"El-selskaberne har ikke fjernet foden fra speederen, men de helt store anlægsinvesteringer i fibernet ligger 5-7 år tilbage. Nu er der mere fokus på at koble nye forbrugere på det eksisterende fibernet," siger Thomas Woldiderrich til mediet.

Politikere vil have bedre overblik over investeringer forud for teleforlig  

"Mine folk i virksomheden ved godt, at vi skal være mere effektive for at øge vores indtjening" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs