ITWatch

Teleanalytikere savner nuancer i billede af investeringsfald

Forud for forhandlingerne om det nye teleforlig fremhæver telebranchen, at investeringerne er faldet. Ikke et hundrede procent nuanceret billede, mener analytiker.

Der er stort fokus på telebranchens investeringer forud for forhandlinger om det nye teleforlig. | Foto: PR/TDC/Uffe Weng

Når teleselskaber og interesseorganisationer skal tage temperaturen på økonomien i telebranchen, fremhæver de ofte, at der sidste år blev brugt markant færre penge på mobilmaster og anden infrastruktur sammenlignet med 2010. Med andre ord, at en svag indtjening rammer investeringslysten.

Men zoomer man ind på udviklingen siden 2013, er investeringerne faktisk steget år for år. Bare fra 2015-16 voksede investeringerne med omkring 4 pct., så selskaberne ifølge Energistyrelsen samlet brugte 6,9 mia. kr. på blandt andet mobilnettet i 2016.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs