TDC anklages for at bruge underbetalte medarbejdere

TDCs udbygning af sit netværk foretages af portugisiske medarbejdere, der arbejder under kritisable forhold, skriver DR.
Foto: PR/TDC/Teis Bruno
Foto: PR/TDC/Teis Bruno

TDCs opgradering af sit netværk til såkaldt gigabit-net, foretages af lavtlønsmedarbejdere under kritisable vilkår.

Det skriver DR.

I programmet Efterforskerne på P1 fortæller flere, at TDCs underleverandører er i Danmark under kritisable forhold, der blandt andet betyder, at de ansatte aflønnes dårligere end tilsvarende danske ansatte. Det sker gennem hvad der kaldes skuffeselskaber.

"Det er samme løn, som når man får løn efter portugisiske forhold, så er det ulovligt. Man har fundet nogle smuthuller for at udføre det, vi kalder social dumping. Altså en strategi for at forringe lønningerne eller arbejdsbetingelserne for at få en ekstra profit ud af det," siger Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

Dansk Elforbund kritiserer sagen og siger, at TDC har overenskomster, men tilsidesætter dem gennem aftalerne med det portugisiske selskab, siger forbundet.

Overfor P1 beklager koncerndirektør Jens Aaløse sagen og kræver, at de ansatte nu dækkes af overenskomst. De er ansat gennem et underleverandørselskab, der er leverandør til det kinesiske selskab Huawei.

Jens Aaløse siger til Efterforskerne på P1, at han venter "sagen bragt i orden."

"Det er godt nyt, hvis det er en ny tendens blandt de unge" 

TDC får svært ved at få investeringsønske opfyldt 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også