ITWatch

TDC anklages for at bruge underbetalte medarbejdere

TDCs udbygning af sit netværk foretages af portugisiske medarbejdere, der arbejder under kritisable forhold, skriver DR.

Foto: PR/TDC/Teis Bruno

TDCs opgradering af sit netværk til såkaldt gigabit-net, foretages af lavtlønsmedarbejdere under kritisable vilkår.

Det skriver DR.

I programmet Efterforskerne på P1 fortæller flere, at TDCs underleverandører er i Danmark under kritisable forhold, der blandt andet betyder, at de ansatte aflønnes dårligere end tilsvarende danske ansatte. Det sker gennem hvad der kaldes skuffeselskaber.

"Det er samme løn, som når man får løn efter portugisiske forhold, så er det ulovligt. Man har fundet nogle smuthuller for at udføre det, vi kalder social dumping. Altså en strategi for at forringe lønningerne eller arbejdsbetingelserne for at få en ekstra profit ud af det," siger Henning Jørgensen, der er professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet.

Dansk Elforbund kritiserer sagen og siger, at TDC har overenskomster, men tilsidesætter dem gennem aftalerne med det portugisiske selskab, siger forbundet.

Overfor P1 beklager koncerndirektør Jens Aaløse sagen og kræver, at de ansatte nu dækkes af overenskomst. De er ansat gennem et underleverandørselskab, der er leverandør til det kinesiske selskab Huawei.

Jens Aaløse siger til Efterforskerne på P1, at han venter "sagen bragt i orden."

"Det er godt nyt, hvis det er en ny tendens blandt de unge" 

TDC får svært ved at få investeringsønske opfyldt 

 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs