"Det er godt nyt, hvis det er en ny tendens blandt de unge"

TDC glæder sig over, at flere unge søger mod universiteternes it-uddannelser. Nu skal man styrke den erhvervsrettede forskning, lyder det fra koncerndirektør Jens Aaløse.
TDC's koncerndirektør Jens Aaløse håber, at tendensen er vendt, så flere unge søger mod landets it-uddannelser | Foto: PR/TDC/Teis Bruno
TDC's koncerndirektør Jens Aaløse håber, at tendensen er vendt, så flere unge søger mod landets it-uddannelser | Foto: PR/TDC/Teis Bruno

Det vækker tilfredshed hos TDC, at flere studerende vælger at læse på universiteternes it-uddannelser, når studieåret skydes i gang efter sommer.

Koncerndirektør Jens Aaløse kalder det "meget glædeligt, at at de unge fastholder interessen for IT-fagene," fordi der er stor mangel på arbejdskraft.

"Det er noget, vi har sukket efter i branchen. Hvis ikke vi i højere grad sikrer flere IT-uddannede fagpersoner, risikerer vi opbremsning i væksten – både i produktivitet og antal arbejdspladser. Det har vi som samfund ikke råd til, så det er godt nyt, hvis det er en ny tendens blandt de unge," udtaler han i en skriftligt kommentar.

Særligt universiteterne oplever stor fremgang, mens uddannelser på erhvervsakademierne som multimediedesigner går tilbage. ITU's optag er steget med 24 pct. siden sidste år, og for alle landets universiteter er optaget vokset med 9 pct., så der efter sommer vil starte 3.450 studerende på en it-uddannelse.

TDC betaler løn til personer med mange forskellige kompetencer inden for it, som it-udviklere til dataanalytikere, og derfor håber Jens Aaløse, at der også de kommende år vil være flere unge, som starter på en it-uddannelse.

"I dag mangler mere end 3.000 med de rette digitale kompetencer i Danmark. Et tal, der kun stiger i årene, der kommer. Derfor håber jeg, at dette er et første fingerpeg om, at tendensen er vendt."

Han opfordrer samtidig til, at universiteterne styrker den erhvervsrettede forskning.

"De samlede offentlige og private forskningsinvesteringer skal op på Barcelona-niveau (3 pct. af BNP) og andelen af F&U-midler, der bruges til de tekniske videnskaber skal op på 20 pct.," siger han.

Trods større optag skriger erhvervslivet på it-specialister

TDC efter lussing fra studerende: Det er et strategisk problem for os 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Nokia ser årlige synergier ved en sammenlægning med det amerikanske selskab på 200 mio. euro fra 2027 og en vækst i indtjeningen per aktie på 10 pct. fra samme år. | Foto: Niels Hougaard

Nokia bekræfter køb af Infinera

For abonnenter

Læs også