ITWatch

Internetleverandører vil have trafiktunge spillere til at punge ud

En række tele- og internetleverandører foreslår, at selskaber som Meta, Alphabet og Netflix skal bære en større del af omkostninger til internettrafikken i Europa.

Foto: Fiberalliancen

En form roadpricing, hvor selskaber, der står bag hovedparten af trafikken på internettet, skal betale en større del af omkostninger til at drive de elektroniske motorveje.

Sådan lyder budskabet fra 16 forskellige teleselskaber i et høringssvar til EU, skriver Computerworld.

“De største trafik-generatorer bør komme med et rimeligt bidrag til de omfattende omkostninger, som de for tiden lægger på de europæiske netværk,” står der i høringssvaret ifølge Computerworld.

Blandt afsenderne er blandt andre selskaber som Telia, Deutsche Telekom, Orange og Telefonica, og de ønsker, at selskaber som Meta, Alphabet og Netflix, der tegner sig for over halvdelen af den europæiske internettrafik, bærer en større del af omkostningerne til udvidelse, drift og vedligehold at infrastrukturen i Europa.

Dansk softwarefirma ser forretningspotentiale i globalt 5G-netværk

Svenske Ericssons aktie falder på fortsat eksport til Rusland

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs