ITWatch

Svenske Ericssons aktie falder på fortsat eksport til Rusland

Det står sløjt til med Ericssons aktiekurs, der tog et ordentligt dyk fredag morgen efter at det er kommet frem, at selskabet fortsat eksporterer til Rusland.

Foto: Ericsson

Ericsson har efter Ruslands invasion af Ukraine fortsat eksporten af produkter til Rusland, som kan anvendes militært, rapporterer det svenske radioprogram Ekot fredag.

Det skriver Bloomberg News.

Fredag formiddag falder selskabets aktie på den svenske børs 5,9 pct. til 65,48 svenske kroner.

Ericsson, der er producenten af 5G-netværk, har søgt om eksportundtagelser fra sanktionerne mod Rusland ved tolv lejligheder og modtog tilladelse syv gange, ifølge dokumenter fra det svenske eksportinspektorat.

Dokumenterne dækker perioden fra starten af den russiske invasion til midten af august.

”Det, vi kan sige er, at Ericssons leverancer til kunder i Rusland ikke omfatter hardware, da sanktionerne blev indført, siger talsmand Kristoffer Edshage til Sveriges Radio,” ifølge Bloomberg.

Dermed antydes det, at der er blevet solgt software til Rusland, selv om selskabet i april meddelte, at en suspension af forretningerne i Rusland ville gælde uden tidsbegrænsning på grund af krigen i Ukraine.

Eksporten kunne have omfattet produkter, der havde en militær anvendelse, ifølge Sveriges Radio, skriver Bloomberg.

Logitech drosler ned i Rusland

Ericsson: 5G er klar til at skabe store forandringer

Ericssons anbefaling sænkes af Credit Suisse mens Nokias hæves

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs