ITWatch

Dansk softwarefirma ser forretningspotentiale i globalt 5G-netværk

Det nordjyske softwareselskab Gatehouse Satcom står bag analyser og modeller til at understøtte et globalt datanetværk, som skal udvide 5G-dækningen verden over.

Foto: Colourbox

Står det til det nordjyske Gatehouse Satcom, vil softwareselskabet komme til at spille en vigtig rolle i udrulningen af et satellitbaseret globalt 5G-netværk, skriver Børsen.

Softwareselskabet har netop afleveret en analyse og modellering af et globalt datanetværk til amerikanske Omnispace, og næste skridt for parterne er at lave en aftale omkring levering af software, der skal gøre modellen til virkelighed.

“Det betyder, at vi skal levere stationer til de enkelte satellitter i netværkssystemet, så de kan kommunikere med devices og master på Jorden og sidenhen med hinanden,” siger direktør for Gatehouse Satcom, Thomas Scott Jensen, til Børsen.

Han vurderer, at det blot er et spørgsmål om en håndfuld år, før der vil være etableret et globalt 5G-netværk baseret på satellitter.

Svenske Ericssons aktie falder på fortsat eksport til Rusland

Snap åbner dansk kontor

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs