ITWatch er med på Mobile World Congress

Mobile World Congress var en af de første til at lukke ned under coronakrisen, men den er tilbage - lidt mindre end før, men med masser af trends, tech-selskaber og spansk kaffe. ITWatch er med, og vi skriver derfra de næste dage.
Foto: Jakob Skouboe
Foto: Jakob Skouboe

BARCELONA
Arrangørerne forventer 1500 deltagere fra 150 lande, så Mobile World Congress er stor, men ikke så stor som før coronakrisen. Og man kan stadig fornemme krisen med obligatoriske mundbind og krav om sundhedsdokumnetation for at komme ind.

Men når det efterhånden omfattende bureaukratiske hurlumhej er overstået, og man står på den anden side, ser alt ud som det plejer.

Et tætpakket program fra morgen til aften med keynotes af alle de store centrale personligheder i industrien og bunker af stande fra store som små i mobilindustrien i de store messehaller i Barcelona.

ITWatch er med de næste par dage for at følge de toneangivende trends og tendenser i industrien og ikke mindst for at fange de danske selskaber, der gennem årene har kunne bruge messen som et springbrædt mod store markeder eller salg til andre.

De store trends, der ventes at fylde meget, er naturligvis 5G samt cloud. Desuden er IoT, som betyder Internet of Things, på tavlen som et af de store emner, men nu under den bredere betegnelse Internet of Everything.

Endelig er fintech på dagsordenen som et af de store emner.

Desuden er diversitet kommet på agendaen og er rykket langt frem. Blandt andet er det meget lave antal kvinder i toppen af tech-branchen et varmt emne. GSMA arrangerer Mobile World Congress.

I en optakt fra Strand Consult, der udstikker de vigtigste emner for messen, kalder direktør John Strand det pinligt for GSMA, at kun tre ud af 26 i deres øverste ledelse er kvinder.

"Halvdelen af mobilindustriens kunder er kvinder, men de udgør en alt for lille del af industrien," skriver han.

Foto: Jakob Skouboe
Foto: Jakob Skouboe

Han henviser videre til, at den eneste kvinde i det massive lineup af direktører, der ikke er mand, er Allison Kirkby, TDC's tidligere topchef og nu direktør for svenske Telia.

Et emne, der er en evergreen på Mobile World Congress, er, hvordan man skal finansiere de enorme udgifter til nye mobilnet. Helt tilbage til 3G for over 20 år siden har man vredet hænderne for, hvordan man skal argumentere for at få kunderne til at betale mere for bedre netværk. Men i praksis er priserne blevet nede, og hastigheden er eksploderet.

Det er - igen - et centralt debatemne. Og hændervriden er ikke aftaget gennem årene.

Midlet hedder at give brugerne tjenester, der gør dem villige til at betale mere for bedre hastighed. Men i praksis har det ofte vist sig, at det er tjenesterne på mobilen, Spotify, Netflix med flere der tager pengene, og netværket bagved forventes at koste så lidt som muligt og samtidig at være så hurtigt som muligt.

Messen er tilbage. Ikke helt så stor som før, men den er her. Og det gik ikke som forudsagt op til coronakrisen, da Mobile World Congress blev aflyst, hvor flere vurderede, at dette kunne være enden på den slags.

"Nu, hvor begivenheden er indstillet, vil de store udstillere være i stand til at teste og se, om salget påvirkes negativt af ikke at være i Barcelona,"skrev Mats Roesgaard Sjödin i Telekomnyheterna i marts 2020.

Han vurderede, at Ericsson og Nokia måske ville indse, at de ikke behøver at brænde trecifret antal millioner af på deres deltagelse.

Men jeg kan hilse at sige, at de to giganter er tilbage.

IT-Watches redaktion på Mobile World Congress kan kontaktes på js@itwatch.dk.

Foto: Jakob Skouboe
Foto: Jakob Skouboe

Danoffice fusionerer med Edgemo på onsdag

Arrangør sætter ny dato på telebranchens globale topmøde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også