ITWatch

Frostvejr stikker en kæp i hjulet for fiberudrulning

Det vedvarende frostvejr, der de seneste uger har bidt sig fast, kommer ikke uden konsekvenser for Fibia, der må meddele omkring 1000 kunder, at nedgravningen af fiberkabler er forsinket.

Foto: Carsten Andreasen/IND

Frosten har for alvor bidt sig fast i 2021, og februar minder efterhånden om en isvinter, der nærmest er 80'erne værdigt.

Selvom mange har fundet kælken og skøjterne frem, er det ikke alle, der er lige begejstrede for minusgraderne.

Fibia, der blandt andre står for udrulningen af fibernettet, er et af de selskaber, der lider under frosten. Det vedvarende frostvejr skaber udfordringer, når fiberselskabet skal grave fiberkablerne en halv meter ned i jorden.

"Med de temperaturer vi har haft den seneste tid, er jorden mange steder bundfrossen ned i 30-40 centimeters dybde, og så er det umuligt at grave," meddeler Martin Cloos Ladefoged, afdelingsleder for kapacitet og planlægning hos Fibia, i en skriftlig kommentar til ITWatch.

Stilstanden i arbejdet kommer ikke uden konsekvenser for fiberselskabet, som har været nødsaget til at sætte nedgravningen på pause mange steder i landet.

"Omkring 1000 kunder bliver berørt af forsinkelser, og dem har vi orienteret direkte om forsinkelsen og årsagen, og at vi kontakter dem igen, når vi kan genoptage gravearbejdet," siger han.

Han oplyser at fibernedgravningen hos Fibia har stået stille hele ugen, og at man ikke forventer at genoptage arbejdet den næste uges tid. Hvornår arbejdet kan genoptages, afhænger af vejret i den nære fremtid oplyser afdelingslederen. 

"Når jorden er så frossen, tør den ikke op på et par dage, blot fordi der bliver et par plusgrader," siger han.

Dog påpeger Martin Cloos Ladefoged, at frostvejret ikke påvirker arbejdet de steder, hvor nedgravningen er overstået, hvor man blot mangler at installere en boks i huset.

"Det er altid ærgerligt at blive forsinket, men i øjeblikket hvor mange arbejder hjemme og har børn i hjemmeskole, er det ekstra ærgerligt med sådan et vejr, men så snart det er muligt, genoptager vi gravearbejdet."

Fagforbund tager kampen op mod dårlige arbejdsforhold i fiberbranchen

Styrelse lader jyske fiberselskaber slippe for milliondyre slag

Norlys indgår aftale med vestjysk fibernetejer 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs