ITWatch

Blackberry i vejret efter patentforlig med Facebook

Et forlig med Facebook har sendt Blackberrys aktiekurs markant i vejret.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Canadiske Blackberry fortsætter tirsdag i vejret med 19,4 pct. på børsen i USA og dermed har aktien vundet 58 pct. de seneste tre handelsdage på nyheden om, at koncernen har indgået et forlig med Facebook omkring royalties på visse patenter.

I 2018 sagsøgte Blackberry verdens største sociale medie, Facebook, for at overtræde det canadiske mobilselskabs ophavsret i forbindelse med tekstbesked-applikationer. Facebook bestred dog med succes den påstand, og sidenhen sagsøgte det sociale medie omvendt Blackberry for at krænke sine patenter inden for talebeskeder.

I sidste uge indgik de to dog et konfidentielt forlig i striden.

Blackberry solgte midt i januar 90 af sine patenter til kinesiske Huawei for et uoplyst beløb.

Aktien i Blackberry, der engang var den eneste smartphone, som af sikkerhedsmæssige årsager måtte bruges i Det Hvide Hus, er gået op med 77,5 pct. i 2021.

Blackberry køber it-sikkerhedsvirksomhed i milliardhandel

Blackberry lægger sag an mod Facebook, Whatsapp og Instagram 

Mere fra ITWatch

Analytiker: Facebook fik det som de ville i Australien

De australske politikere har ændret i sit lovforslag og gjort det mere spiseligt for techselskabet, efter der blev blokeret for nyheder på de australske brugeres platform. Facebook står tilbage i en styrket forhandlingsposition, vurderer Aske Kammer.

Netdesign: Sikkerhedskrav kommer som en overraskelse for mange i skyen

Cloud-udbydere overtager ikke alt ansvar for it-sikkerheden, når man lægger hele eller dele af sin it i skyen. Det kommer bag på mange, siger Netdesigns ekspert på området. Bundlinjen er, at det ofte bliver mere komplekst og dyrere, end mange virksomheder har ventet, siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs