ITWatch

Blackberry køber it-sikkerhedsvirksomhed i milliardhandel

Selskabet, der tidligere var kendt som telefonproducent, lægger et stort milliardbeløb på bordet for virksomhed med speciale i it-sikkerhed og kunstig intelligens.

Foto: ritzau/AP/Manu Fernandez

Blackberry har i en handel til 1,4 mia. dollar, svarende til 9,2 mia. kr., købt cybersikkerhedselskabet Cylance Inc. Det skriver Computerworld med henvisning til Bloomberg.

Blackberry blev i sin tid kendte som producent af mobiltelefoner, men i dag ligger fokusset på at producere software.

"Cylances førerposition indenfor kunstig intelligens og it-sikkerhed vil med det samme til at komplimentere hele vores portefølje," siger adm. direktør for Blackberry, John Chen, til Bloomberg.

Cylance laver sikkerhedssoftware til blandt andet smartphones og tablets, der beskytter enhederne via brugen af kunstig intelligens.

Blackberry stoppede med at producere smartphones i 2016 som følge af intens konkurrence med selskaber som Apple og Samsung. I dag laver selskabet software til IoT-produkter og såkaldte embedded devices.

Nu skal Whatapp bidrage til bundlinjen hos Facebook  

Qualcomm-chef: Kina kan udfordre Apple og Samsung med 5G

Blackberry lægger sag an mod Facebook, Whatsapp og Instagram

Blackberry taber sag og skal betale 137 mio. dollar til Nokia 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs