ITWatch

Blackberry lægger sag an mod Facebook, Whatsapp og Instagram

Den canadiske mobilproducent Blackberry anklager nu Facebook og dets datterselskaber for at have krænket canadiernes interlektuelle ejendomsret.

Foto: ritzau/AP/Manu Fernandez

Canadiske Blackberry har lagt sag an mod Facebook og dets Whatsapp og Instagram enheder. Blackberry mener, at Facebook har anvendt patenter og taget funktionalitet fra Blackberrys Messenger-teknologi.

Det skriver Wall Street Journal.

I en domsskrivelse nævner Blackberry, at koncernen sagsøger Facebook og dets enheder for at efterligne Blackberrys innovationer, såsom visning af tidspunkter på beskeder og tagging af venner og familiemedlemmer på de sociale medier.

Det canadiske selskab har endnu ikke oplyst, hvor meget koncernen ønsker i kompensation fra Facebook.

- Vi har stor respekt for Facebook. Men når det så er sagt, så har vi et stærkt anklage om, at Facebook har krænket vores intellektuelle ejendomsret, og det ønsker vi kompensation for, siger Sarah McKinney, chef for Blackberrys virksomhedskommunikation til Wall Street Journal.

/ritzau/FINANS

3 i søgelyset for ekstraregning til Blackberry-kunder i Sverige 

Nokia-chef trækker stikket efter blot otte måneder  

Blackberry taber sag og skal betale 137 mio. dollar til Nokia 

Tidligere smartphoneproducent sadler om og tjener mere end ventet 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs