ITWatch

Nokia: Chip-fejl koster dyrt i 5G-kapløbbet

For få år sidens satsede Nokia på en forkert chip i et forsøg på at blive førende i 5G-kabløbet. Chippen er dyrere end den model, som Huawei og Ericsson har valgt.

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241

I et forsøg på at tage den førende stilling inden for 5G-kapløbbet viser det sig, at finske Nokia for år tilbage satsede stort på en forkert chip. Kunderne vil hellere have en billigere og mindre energitung løsning, som rivalerne Huawei og Ericsson udbyder.

Det skriver Wall Street Journal.

Da udvikingen af 5G accelererede tilbage i 2018 investerede den finske gigant i en dyr chip kaldet FPGA, der kan anvendes med det tekniske udstyr selskabet har solgt til mobilselskaber.

Alt imens valgte kinesiske Huawei og svenske Ericsson at tage chancen med den såkaldte SoC-chip - en mindre kompleks, men også billigere model.

"FPGA-chippen svarer til at have købt en bil med en masse features man alligevel ikke bruger. SoC-chippen er derimod præcis det man har brug for, så man ikke bruger for mange penge på chip," siger Sandro Tavares, som er ansvarlig for Nokias mobilmarketing, til Wall Street Journal.

Nokia har altså taget et skridt frem og to tilbage i 5G-kapløbbet, som i den nærmeste fremtid vil udmønte sig i en implementering af 5G-netværket rundt om i verden.

Efterspørgslen på den 5. generation af mobilnetværk - 5G - ventes at blive massiv, da 5G-antenner bør give mulighed for at transmittere data 100 gange hurtigere end 4G-netværk, skriver avisen.

Nokia, som får Pekka Lundmark som ny administrerende direktør i næste måned, udbød SoC-baserede chip-løsninger tidligere i år, og ifølge avisen, regner virksomheden med at være 100% SoC-baserede i 2022.

Minister vil kun have 5G-leverandører fra "allierede lande"

Telebranchen har forståelse for statsministerens sikkerhedspolitiske tanker

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger