ITWatch

Telia vælger Ericsson som 5G-leverandør i Norge

Den svenske telekoncern har valgt Ericsson som selskabets leverandør af 5G-infrastruktur i Norge.

Foto: PR

Telia vil modernisere sit mobilnet i Norge og gradvist udrulle 5G-dækning i de kommende år. Det skal ske med Ericsson som samarbejdspartner, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Udrulningen af 5G-teknologi begynder til april næste år, og efter planen skal hele Norge være dækket i 2023.

"Efter en samlet vurdering har vi valgt Ericsson til at modernisere hele vores mobilnetværk. Ericsson og Telia har en lang historie sammen, og vi har haft et strategisk samarbejde i mange år i Sverige. Dette samarbejde udvides nu til at omfatte Norge, og vi ser frem til at udvikle ny teknologi sammen i mange år fremover," udtaler adm. direktør for Telia Norge, Abraham Foss, i meddelelsen.

Valget af Ericsson betyder samtidig et farvel til kinesiske Huawei, der hidtil har spillet en central rolle som leverandør i Telia mobilnet i Norge.

Hos den svenske hardware-leverandør ser man ligeledes frem til at udbrede 5G i Norge.

"Vores partnerskab med Telia er en milepæl i vores 5G-rejse. Hidtil har Ericsson distribueret to tredjedele af verdens kommercielle 5G-netværk, og vi har en lang historie med fælles innovation med Telia," siger Arun Bansal, senior vicepræsident og chef for Europa og Latinamerika i Ericsson, i meddelelsen.

USA i knibe: Vil gå langt for at Nokia og Ericsson sikrer 5G 

Danske virksomheder lurepasser på 5G: "Det er stadig kejserens nye klæder i erhvervslivet"

Ericsson hensætter 8 mia. i korruptionssag 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs