ITWatch

USA i knibe: Vil gå langt for at Nokia og Ericsson sikrer 5G

USA er ikke selv i stand til at rulle 5G ud. Derfor overvejer landet at støtte nordiske selskaber for at holde Huawei væk, skriver Financial Times.

Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

USA overvejer at give finske Nokia og svenske Ericsson gunstige økonomiske betingelser for at udvikle et 5G-netværk i landet.

For regeringen i Washington ønsker at holde det kinesiske Huawei væk. USA har ikke egne virksomheder, der kan rulle det nye mobilnetværk ud.

Det skriver avisen Financial Times tirsdag.

Ifølge avisen har embedsmænd i USA's regering foreslået at give billige lån til de to nordiske virksomheder, der er de eneste reelle rivaler til Huawei.

Huawei modtager ifølge Financial Times milliarder i støtte fra den kinesiske stat.

"Vi opgav vores overlegne færdigheder i produktionen af teleudstyr for flere årtier siden, og nu indser vi, at det måske ikke var det bedste valg af nationale sikkerhedsgrunde," siger en højtplaceret embedsmand til avisen.

"Næsten ethvert ministerium og agentur leder lige nu desperat efter måder at komme ind i spillet igen. Hvis vi ikke gør det, så vil Huawei snart være den eneste mulighed for at udrulle et 5G-netværk," siger embedsmanden.

For dyrt og for sent

Huawei sælger i dag 28 procent af verdens teleudstyr ifølge analysefirmaet Dell'Oro.

Andre dele af regeringen har forsøgt at presse de amerikanske virksomheder Oracle og Cisco til at gå ind på dette marked, så USA selv har kapaciteten til at fremstille de nødvendige komponenter.

Begge selskaber har ifølge kilder svaret tilbage, at det ville være alt for dyrt og tage alt for lang tid at stable på benene.

Mobilgigant opgiver kampen om det kinesiske marked

Danske virksomheder lurepasser på 5G: "Det er stadig kejserens nye klæder i erhvervslivet"

Huawei løfter sløret for ny Google-fri telefon efter handelskonflikt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger